Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Υποχωρούν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών στη φορολογική μεταρρύθμιση. «Βουτιά» 3,3% για την General Motors. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 2,38% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Οι Dow Jones και S&P 500 διευρύνουν τις αρχικές απώλειες, ενώ ο Nasdaq γύρισε σε αρνητικό έδαφος, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg για συμβιβαστικό σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων όσον αφορά τη μείωση του εταιρικού φόρου. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,33% στις 23.355 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί 0,11% στις 6.693 μονάδες, υποχωρώντας από το ρεκόρ που σημείωσε νωρίτερα. Ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,36% στις 2.571 μονάδες. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, η Βουλή των Αντιπροσώπων εξέτασε μια σταδιακή εφαρμογή της μείωσης του εταιρικού φόρου που θέλουν ο πρόεδρος Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι. Ο στόχος είναι να μειωθεί ο φόρος στο 20% το 2022 με σταδιακές μειώσεις από το 35% που βρίσκεται σήμερα. 

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι καταναλωτικές δαπάνες πραγματοποίησαν άλμα 1% τον Σεπτέμβριο, το μεγαλύτερο από τα μέσα του 2009. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν άνοδο 0,9%.

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε 0,4%, ενώ το ποσοστό αποταμίευσης υποχώρησε 3,1%. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2007.

Ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, τον οποίο παρακολουθεί η Fed, σημείωσε άνοδο 0,4% τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες της ενέργειας και των τροφίμων, κινήθηκαν 0,1% υψηλότερα.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.272 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,33% στα 54,08 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1608 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει τρεις μονάδες βάσης στο 2,387%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Motors διολισθαίνει 3,3%, μετά την υποβάθμιση σε «sell» από την Goldman Sachs.

Βουτιά 4% πραγματοποιεί η μετοχή της AMD. Αναλυτές της Morgan Stanley προειδοποίησαν ότι η ζήτηση chips για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων θα μειωθεί στο μισό.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v