Επέστρεψε στα ρεκόρ ο Dow Jones- Οριακή άνοδος για S&P, Nasdaq

Νέα ιστορικά υψηλά έπιασε ο Dow Jones μετά το πτωτικό διάλειμμα μόλις μιας συνεδρίασης. «Άλμα» για τις μετοχές των 3M (+5,9%) και Caterpillar. Σε υψηλό έξι μηνών το πετρέλαιο.

Επέστρεψε στα ρεκόρ ο Dow Jones- Οριακή άνοδος για S&P, Nasdaq

Τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου των Caterpillar και 3Μ ώθησαν σε νέα ιστορικά υψηλά τον Dow Jones.

Συγκεκριμένα, η Caterpillar (4,8%) ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τριμήνου στο 1,06 δις. δολάρια ή 1,77 δολ. ανά μετοχή έναντι 283 εκατ. ή 48 σεντς το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Αντίστοιχα τα έσοδα αυξήθηκαν στα 11,4 δις. δολάρια από 9,02 δις. πέρυσι.

Παράλληλα, η 3Μ (+5,9%) γνωστοποίησε καθαρά κέρδη τριμήνου στο 1,43 δισ. δολάρια ή 2,33 δολ. ανά μετοχή έναντι 1,33 δις. ή 2,15 δολ. το γ’ τρίμηνο του 2016. Τα έσοδα ανήλθαν στα 8,17 δισ. δολάρια από 7,71 δισ. το προηγούμενο έτος.

Σημειώνεται ότι σχεδόν το ένα τρίτο των εισηγμένων στον S&P θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου εντός της εβδομάδας. Μεταξύ των εταιρειών περιλαμβάνονται οι Boeing, Alphabet και Twitter.

«Αυτή είναι μια σημαντική εβδομάδα για τα εταιρικά αποτελέσματα. Τα ονόματα των εταιρειών είναι πολύ μεγάλα και θα δημιουργήσουν την τάση στην αγορά», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Charles Schwabs, Randy Frederick.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους και στη Fed.

Την Δευτέρα ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι πολύ κοντά στην επιλογή του νέου προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε καλέσει σε συνέντευξη για τη θέση, την Janet Yellen, τον αξιωματούχο της Fed, Jerome Powell, τον καθηγητή πανεπιστημίου του Stanford, John Taylor, τον συνεργάτη του, Gary Cohn και τον πρώην αξιωματούχο της Fed, Kevin Warsh.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά τη μείωση κατά 110.000 βαρέλια ανά ημέρα στις εξαγωγές αργού από το Νότιο Ιράκ και την περιορισμένη παραγωγή από τις πετρελαιοπηγές στο Κιρκούκ μετά την ανακατάληψη της περιοχής από τις ιρακινές δυνάμεις. Η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε σε υψηλό έξι μηνών και συγκεκριμένα κατά 1,1% στα 52,47 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, o Dow Jones έπιασε νέο ιστορικό υψηλό με κέρδη 0,72% στις 23.442 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,17% στις 2.569 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,18% στις 6.598 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν (πέρα από τις 3M και Caterpillar) οι μετοχές των American Express (+1,6%) και JP Morgan (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των IBM (-2,3%) και General Electric (-2,2%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1775 δολ. από 1,1751 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 1.278 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» τέσσερις μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v