Νέα ρεκόρ στη Wall Street με ώθηση από τα αποτελέσματα

Ανοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να σκαρφαλώνει σε νέα υψηλά. Σε υψηλό από τον Μάιο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Κέρδη για το αργό.

Νέα ρεκόρ στη Wall Street με ώθηση από τα αποτελέσματα

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τον Dow Jones να επιτυγχάνει νέο ρεκόρ, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να είναι καλύτερα από τις προβλέψεις.

Ο Dow Jones κινείται 0,69% υψηλότερα στις 23.433 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό. Πρόκειται για το 54ο ρεκόρ που επιτυγχάνει ο βιομηχανικός δείκτης τη φετινή χρονιά. 

Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,15% στις 6.596 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,21% στις 2.570 μονάδες. 

Η Caterpillar ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις. Η μετοχή σημειώνει άνοδο 7%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Η Whirlpool ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν πιο αδύναμα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ υποβάθμισε το outlook για το 2017. Η μετοχή βουτάει 10%.

Η McDonald’s ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 6% το προηγούμενο τρίμηνο, πάνω από τις προβλέψεις. Η μετοχή ενισχύεται 2%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, o σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος καλύπτει τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, αυξήθηκε στις 55,7 μονάδες τον Οκτώβριο από 54,8 τον προηγούμενο μήνα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Ιανουάριο.

Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει επέκταση του κλάδου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,9% υψηλότερα, στα 52,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,2%, στα 1.278 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1759 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύεται στο 2,408%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v