Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στη Wall Street

Ηπια άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση του Οκτωβρίου. Οριακές κινήσεις για το αργό και τον χρυσό. Σε νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή της Apple.

Διστακτική άνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και στην ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 23.355 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,09% υψηλότερα στις 2.575 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,23% στις 6.713 μονάδες. 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ξεκινά σήμερα διήμερη συνεδρίαση για να αποφασίσει το ύψος των επιτοκίων, με την αγορά να αναμένει πως δεν θα κάνει κάποια κίνηση. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η Pfizer ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά η μετοχή υποχωρεί 1,65%. 

Υψηλότερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα τριμήνου των Mastercard και Kellogg.

Βουτιά 11% πραγματοποιεί η μετοχή της Under Armour, καθώς τα κέρδη τριμήνου ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων. 

Άνοδο 1,2% σημειώνει η μετοχή της Apple, σκαρφαλώνοντας στο νέο ιστορικό υψηλό 167 δολαρίων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για το νέο iPhone X είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι αναμενόταν αρχικά. 

Ράλι 6,23% πραγματοποιεί η μετοχή της Mondelez. Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη και έσοδα που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις, λόγω μείωσης του κόστους και υψηλότερης ζήτησης σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το CBO αυξήθηκε στις 125,9 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2000.

Ο δείκτης «αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 περίπου ετών», ανέφερε σε ανακοίνωση η Λιν Φράνκο, υπεύθυνη οικονομικών δεικτών του CBO.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,17% στα 54,08 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,33%, στα 1.273 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1639 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί μία μονάδα βάσης, στο 2,369%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v