Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street εν αναμονή του φορονομοσχεδίου

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, εν μέσω αισιοδοξίας για το φορνομοσχέδιο. Κέρδη για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Αλμα 2,9% για Intel. Ενισχύεται 1% η Boeing.

Ανοδος στη Wall Street εν αναμονή του φορονομοσχεδίου

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν πως θα εκδοθεί σύντομα το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση. 

Ο Dow Jones κινείται 0,5% υψηλότερα στις 24.630 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,1% στις 6.925 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,4% στις 2.664 μονάδες. 

O βιομηχανικός δείκτης και ο S&P 500 κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ και οδεύουν για την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα ρεκόρ. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε λιγότερο από ότι αναμενόταν το Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,2%, μετά από άλμα 1,2% τον Οκτώβριο.
Ο δείκτης Empire State υποχώρησε στις 18 μονάδες από τις 19,4 τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η Fed Νέας Υόρκης την Παρασκευή. Η πτώση είναι μεγαλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές, στις 18,7 μονάδες.

Η μέτρηση είναι η χαμηλότερη από τον Ιούλιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,46% στα 57,31 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,5% υψηλότερα στα 1.263 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας, αλλά διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1798 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου κινείται στο 2,35%.

Στο ταμπλό, η Boeing συνεχίζει να κινείται ανοδικά, καταγράφοντας κέρδη 1%, τα υψηλότερα από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Αλμα 2,9% καταγράφει η Intel, ενώ η Microsoft ενισχύεται 2,3%. 

Η μετοχή της Oracle βουτάει 4,29%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v