Εορταστική νηνεμία στη Wall Street

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, σε μια συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Μικρή πτώση για το δολάριο. Διολισθαίνει το αργό. Ενισχύεται ο χρυσός.

Εορταστική νηνεμία στη Wall Street

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές δεν βρίσκουν ερείσματα για να οδηγήσουν την αγορά σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, σε μια εβδομάδα με τους χαμηλότερους όγκους συναλλαγών του έτους.

Ο Dow Jones κινείται 0,02% υψηλότερα στις 24.748 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,04% στις 6.933 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,02% στις 2.681 μονάδες. 

Την Τρίτη, οι δείκτες έκλεισαν χαμηλότερα, εν μέσω πιέσεων από τη βουτιά της Apple. Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού κατέγραψε χθες τη μεγαλύτερη πτώση από τα μέσα Αυγούστου, μετά από δημοσίευμα της Economic Daily της Tαϊβάν ότι η εταιρεία θα μειώσει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του iPhone X.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων σημείωσε άνοδο 0,2% στις 109,5 μονάδες από 109,3 μονάδες τον Οκτώβριο.Ο δείκτης παρακολουθεί τις μελλοντικές πωλήσεις καταγράφοντας συναλλαγές στις οποίες έχει υπογραφεί ένα συμβόλαιο, αλλά δεν έχει ακόμα κλείσει οριστικά η συμφωνία.Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,4%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,7% στα 59,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα, στα 1.288 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1904 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει πτώση δύο μονάδων βάσης, στο 2,45%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v