Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall εν μέσω πιέσεων σε τεχνολογία και ενέργεια

Στο «κόκκινο» γυρίζουν και οι τρεις δείκτες, εν μέσω ενεργειακών και τεχνολογικών πιέσεων. Υποχωρεί 1% το αργό. Απώλειες 4% για την General Electric. Άνοδος για τον χρυσό.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall εν μέσω πιέσεων σε τεχνολογία και ενέργεια

 

Οι αμερικάνικες μετοχές διαγράφουν τα αρχικά κέρδη, με τους τρεις δείκτες να γυρίζουν σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι τομείς της ενέργειας και της τεχνολογίες δέχονται πιέσεις.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις μετοχές να αψηφούν την αποπομπή του Ρεξ Τίλερσον από την θέση του υπουργού Εξωτερικών με ένα ξαφνικό «τιτίβισμα» του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό προσέφεραν στήριξη, καθώς ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, περιορίζοντας τις ανησυχίες για πιο γρήγορη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.

Ο Dow Jones 0,36% στις 25.087 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,7% χαμηλότερα στις 7.534 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,3% στις 2.774 μονάδες. 

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι έδιωξε τον Ρεξ Τίλερσον και ότι νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναλαμβάνει ο Μάικ Πομπέο, πρώην επικεφαλής της CIA.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον Τίλερσον για τις υπηρεσίες του.

Ο κ. Τραμπ ανέφερε ακόμα πως ο Λάρι Κάντλοου είναι ο βασικός υποψήφιος για να αναλάβει τη θέση του Γκάρι Κον.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,2% τον Φεβρουάριο, από 2,1% τον Ιανουάριο, ενώ ο δομικός πληθωρισμός ήταν στο 1,8% για τρίτο μήνα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,2% τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, σε συμφωνία με τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,ο8%, στα 60,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,43% υψηλότερα, στα 1.326 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2381 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο επίπεδο του 2,844%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric βουτάει 4%, στα 14,5 δολάρια. 

H Αmazon καταγράφει άνοδο 0,7% στα 1608 δολάρια. Είναι η όγδοη ημέρα ανόδου για τον κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, με συνολικά κέρδη 7,9%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v