Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με ούριο κινεζικό άνεμο

Μεγάλη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για την εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας. Κέρδη 1,6% για το αργό. Αλμα 3,2% για την Boeing. Στο 2,79% η απόδοση του αμερικάνικου 10ετούς.

Ράλι στη Wall Street με ούριο κινεζικό άνεμο

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι αμερικάνικες μετοχές, μετά από δηλώσεις του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ ότι η Κίνα σχεδιάζει να μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων και να προχωρήσει σε βελτιώσεις στην πνευματική ιδιοκτησία.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 2,1% ή 500 μονάδες στις 24.488, o Nasdaq κινείται 1,83% υψηλότερα στις 7.075 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 1,7% στις 2.658 μονάδες. 

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται και οι 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Intel με 3,5%, ενώ η Boeing κινείται 3,2% υψηλότερα. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,3% το Μάρτιο, παρά τις χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια, δείχνοντας πως οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ έχουν επιταχυνθεί.

Εν τω μεταξύ, ο ετήσιος πληθωρισμός χονδρικής διαμορφώθηκε στο 3% για πρώτη φορά από το Νοέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 1,6% στα 64,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,05% υψηλότερα στα 1.340 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,235 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 2,795%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v