Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oι ανησυχίες για τα επιτόκια πιέζουν την Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Στο 2,97% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Υποχωρεί ο χρυσός. Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα.

Oι ανησυχίες για τα επιτόκια πιέζουν την Wall Street

Διαγράφουν τα ήπια κέρδη οι αμερικανικές μετοχές προς το τέλος της συνεδρίασης, καθώς τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τις πιέσεις από την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

O Dow Jones κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 24.325 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,64% στις 7.100 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,33% στις 2.661 μονάδες. 

Την Παρασκευή, οι δείκτες έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, με «βαρίδι» τον τεχνολογικό τομέα.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών αυτή την εβδομάδα, όπως η Alphabet, το Facebook και το Twitter.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ανακάμπτει και σημειώνει άνοδο 0,6% στα 68,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,7% στα 1.327 δολάρια η ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,223 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται μία μονάδα βάσης, στο 2,97%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Hasbro υποχωρεί 1,2% στα 81,82 δολάρια, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που δεν ενθουσίασαν τους επενδυτές.

Απώλειες 2% σημειώνει η Halliburton.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v