Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To 10ετές ομόλογο πληγώνει τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση οι δείκτες την Τρίτη. Κάτω από τις 24.000 μονάδες ο Dow με βουτιά 1,9%. Στο 3% η απόδοση του 10ετούς.

To 10ετές ομόλογο πληγώνει τη Wall Street

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι ανησυχίες για την άνοδο της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς στο 3% διέγραψαν τα αρχικά κέρδη. 

Το βλέμμα των επενδυτών παραμένει επικεντρωμένο στα κέρδη των εισηγμένων, τα οποία έχουν ξεπεράσει ως τώρα τις προβλέψεις των αναλυτών.

Την ίδια στιγμή αναμένουν την δημοσίευση των στοιχείων για την ανάπτυξη και την απασχόληση, αργότερα μέσα στην εβδομάδα. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,9% στις 23.992 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,57% χαμηλότερα στις 7.016 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,2% στις 2.637 μονάδες. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,226 δολαρίου/ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3%. Είναι η πρώτη φορά από το 2014 που η απόδοση του ομολόγου αγγίζει το 3%. 

«Το 3% από μόνο του είναι ένα ψυχολογικό όριο και δεν αποτελεί μια σημαντική απειλή, αλλά αν μια κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα οδηγήσει σε περαιτέρω πωλήσεις στα αμερικανικά ομόλογα, αυτό θα είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για τους “ταύρους” των μετοχών» υποστηρίζει αναλυτής της FXTM σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή πτώση 0,06% στα 68,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,3% στα 1.320 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Caterpillar πραγματοποιεί άλμα 4%. Η κατασκευαστική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Απώλειες 1,8% σημειώνει η μετοχή της Coca-Cola.

Βουτιά 2,7% καταγράφει η Google, παρά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της 3M, υποχωρεί 7,4%, μετά την προειδοποίηση της εταιρείας πως τα ετήσια κέρδη θα είναι χαμηλότερα από ότι αναμενόταν αρχικά.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v