Πτώση στη Wall με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Ανακάμπτει η αμερικανική αγορά στο κλείσιμο, με τον Dow να επιστρέφει πάνω από τις 24.000 μονάδες. Η προοχή στη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve και τον τελευταίο γύρο ανακοινώσεων για το Q1. Πιέσεις για πετρέλαιο και χρυσό.

Πτώση στη Wall με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά καθώς ο τελευταίος γύρος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δεν έχει ενθουσιάσει τους επενδυτές, οι οποίοι επικεντρώνονται στη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια. 

Σημειώνεται ότι εχθές Δευτέρα η αγορά υποχώρησε κλείνοντας πάντως με κέρδη τον Απρίλιο. 

Αυτή την ώρα ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,40% ή 340 μονάδων στις 23.819, με τις Apple και Intel να είναι οι μοναδικές μετοχές που εμφανίζουν κέρδη, ο S&P καταγράφει πτώση 0,81% στις 2.626 μονάδες και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα 0,29% στις 7.046 μονάδες. 

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και να επιμείνει στη στάση της για δυο ή περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων εντός του έτους, παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ομολόγων και ο πληθωρισμός ενισχύονται ταχύτερα του αναμενόμενου. 

Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα μέταλλα μετά την παράταση στην εφαρμογή των δασμών κατά ένα μήνα απο την κυβέρνηση Τραμπ για την ΕΕ, τον Καναδά και το Μεξικό, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κάνει λόγο για παράταση της αβεβαιότητας η οποία επηρεάζει ήδη τις αποφάσεις των επιχειρήσεων. 

Νωρίτερα, η ανακοίνωση του δείκτη PMI δεν επηρέασε την αγορά. Ο δείκτης κλίματος για την αμερικανική μεταποίηση ενισχύθηκε οριακά τον Απρίλιο στις 56,5 μονάδες από 55,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σε μια ακόμη ένδειξη ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων.  

Στο ταμπλό, μικρή άνοδο καταγράφει ο τιτλος της Boeing μετά την ειδηση ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει την εταιρία εξαρτημάτων αεροσκαφών ΚLX. 

Ανοδος για τη Merck μετά την ανακοίνωση κερδών που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών το πρώτο τριμηνο, ενώ πτωτικά κινείται ο τίτλος της Pfizer καθώς ο τζίρος της εταιρίας εμφανίστηκε κατώτερος των εκτιμήσεων.

Στις αγορές εμπορευμάτων, πτώση 1,4% καταγράφει η πετρελαϊκή τιμή, στα 67,65 δολάρια το βαρέλι ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,92% στα 1.307 δολάρια την ουγκιά.

Στην Ευρώπη, οι περισσότερες αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω της εργατικής Πρωτομαγιάς. Ανοικτό ήταν το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, όπου ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,15%, στις 7.520 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, με σταθεροποιητικές κινήσεις, παρέμεινε στις 385 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v