Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Apple έδωσε φτερά στη Wall Street

Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τριών εβδομάδων σημείωσε ο Dow Jones. Σε νέο ιστορικό υψηλό η μετοχή της Apple. Πάνω από τα 69 δολ. το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Η Apple έδωσε φτερά στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με ώθηση από τη μετοχή της Apple που έπιασε νέο ιστορικό υψηλό.

Ειδικότερα, η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 3,9% στα 183,83 δολ. μετά από δημοσιεύματα ότι ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής Warren Buffet αγόρασε συνολικά 75 εκατ. μετοχές στο α’ τρίμηνο, εδραιώνοντας τη θέση του στον τεχνολογικό κολοσσό.

Επιπλέον, θετικός ήταν ο αντίχτυπος και από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Alibaba Group καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,2 δισ. δολάρια και τα έσοδα ανήλθαν στα 9,9 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν καθαρά κέρδη στο 1,1 δισ. δολάρια και έσοδα στα 9,3 δισ.

Στο μεταξύ, μέτρια χαρακτηρίστηκαν τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ καθώς μπορεί η ανεργία τον Απρίλιο να υποχώρησε κάτω από το 4% και συγκεκριμένα στο 3,9% για πρώτη φορά τα τελευταία 17 χρόνια, ωστόσο δημιουργήθηκαν 164.000 νέες θέσεις εργασίας από 188.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες συνομιλίες ΗΠΑ- Κίνας για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ παρέδωσε λίστα με τις αμερικανικές απαιτήσεις, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την άμεση μείωση του εμπορικού ελλείμματος κατά 100 δισ. δολ. το χρόνο.

Πάντως, αναλυτές στην Κίνα σημείωναν πως αν οι συζητήσεις δεν καρποφορήσουν και ο εμπορικός πόλεμος ξεσπάσει, τότε το Πεκίνο όχι μόνο δεν θα υποχωρήσει αλλά θα χτυπήσει πιο δυνατά. «Η Κίνα, αναπόφευκτα, θα υποστεί ζημιές, αλλά το Πεκίνο έχει το πολιτικό πλεονέκτημα μια κεντρικής κυβέρνησης που έχει τη στήριξη μιας μεγάλης εσωτερικής αγοράς».

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,39% ή332 μονάδων στις 24.262, ο S&P κατέγραψε άνοδο 1,25% στις 2.663 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,71% στις 7.209 μονάδες.

Στην εβδομάδα οι Dow Jones και S&P υποχώρησαν 0,2% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,3%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+3,9%), McDonalds (+3%) και Walt Disney (+2,2%) ενώ πτώση κατέγραψε μόνο ο τίτλος της Chevron (-0,5%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 0,7% στα 68,43 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,5% στα 1.312 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το αργό κέρδισε 2,4% και το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 0,7%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο έπιασε νέο υψηλό τεσσάρων μηνών έναντι του ευρώ σημειώνοντας άνοδο 0,3% στο 1,1960 από 1,1988 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v