Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με το αργό πάνω από τα $70

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, διευρύνοντας τα κέρδη της Παρασκευής. Κοντά σε υψηλό τεσσάρων ετών το αργό. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 2,935% η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς.

Ανοδος στη Wall Street με το αργό πάνω από τα $70

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τον ενεργειακό τομέα να σημειώνει ισχυρά κέρδη μετά την άνοδο του αργού κοντά σε υψηλό τεσσάρων ετών.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,49% στις 24.381 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,62% στις 7.254 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,46% στις 2.675 μονάδες. 

Το αργό πετρέλαιο σκαρφάλωσε πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2014, λαμβάνοντας ώθηση από την όξυνση της οικονομικής κρίσης στη Βενεζουέλα και τους φόβους για νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν.

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού σημειώνει κέρδη 0,9%, στα 70,35 δολάρια το βαρέλι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να αποφασίσει στις 12 Μαΐου αν θα αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το Ιράν.

Την Παρασκευή, οι δείκτες έκλεισαν με άνοδο πάνω από 1%, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για την αύξηση των μισθών καθησύχασαν τους φόβους των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων και του πληθωρισμού.

Το βλέμμα των επενδυτών συνεχίζει να είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Μέχρι τώρα, το 80% από τις 400 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών. Το νούμερο αυτό είναι αρκετά υψηλότερο από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 64%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,35% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1921 δολάριο/ευρώ. Το αμερικανικό νόμισμα κινείται υψηλότερα έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει πτώση μίας μονάδας βάσης, στο 2,935%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Starbucks σημειώνει άνοδο 1%, μετά τη συμφωνία με τη Nestle. 

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ενεργειακές μετοχές. H Exxon Mobil ενισχύεται 2,5% στα 78 δολάρια. 

Η Apple συνεχίζει το ράλι που πυροδότησε η είδηση για επένδυση του Γουόρεν Μπάφετ και κινείται 1,5% υψηλότερα στο νέο ιστορικό υψηλό των 187 δολαρίων. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v