Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall με τα ομόλογα στο επίκεντρο

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες, με τον ενεργειακό τομέα να σημειώνει ράλι. Συνεχίζει ανοδικά το αργό. Βουτιά 4% για τη Cisco. H προσοχή και στα μακροοικονομικά στοιχεία.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall με τα ομόλογα στο επίκεντρο

Με εναλλαγή προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς τα κέρδη στον ενεργειακό τομέα δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες για την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 24.781 μονάδες, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες. Σε θετικό έδαφος γύρισε και Nasdaq, ο οποίος κινείται 0,16% υψηλότερα στις 7.409 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει 0,17% στις 2.727 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε στις 222.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Μαΐου, από 211.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στις 215.000.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των εργαζομένων που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας σημείωσε πτώση στα 1.707 εκατομμύρια από 1.794 εκατομμύρια. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 45 ετών.

Το χρέος των νοικοκυριών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 63 δισ. δολάρια ή 0,5%, στο 13,21 τρισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Fed.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού ενισχύεται 0,64% στα 71,95 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο Brent κινείται 0,5% υψηλότερα, στα 79,9 δολάρια, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης άγγιξε τα 80 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1807 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 3,09%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walmart σημειώνει άνοδο 1%, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών. 

Πτώση 4% πραγματοποιεί η μετοχή της Cisco, καθώς τα έσοδα από υπηρεσίες ήταν μικρότερα από τις προβλέψεις της αγοράς. 

Βουτιά 11% για τη μετοχή της JC Penney, μετά την ανακοίνωση πτώσης στις πωλήσεις πρώτου τριμήνου. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v