Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με τον Dow κοντά στις 25.000 μονάδες

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τον Dow να οδεύει στο όγδοο ανοδικό κλείσιμο. Στο 2,988% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Υποχωρεί το ευρώ.

Ανοδος στη Wall Street με τον Dow κοντά στις 25.000 μονάδες

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, εν μέσω προσδοκιών για επίλυση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

O Dow Jones ενισχύεται 0,39% στις 24.927 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,47% υψηλότερα στις 7.437 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,32% στις 2.736 μονάδες. 

Αν ο βιομηχανικός δείκτης διατηρήσει τα κέρδη, θα κλείσει σε θετικό έδαφος για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση, το μεγαλύτερο σερί από τις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 κινείται σε επίπεδα ρεκόρ και ετοιμάζεται να κλείσει σε νέο ιστορικό υψηλό για πρώτη φορά από τα τέλη Ιανουαρίου.

Την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να βοηθήσει τον κινεζικό κολοσσό ZTE να ανακάμψει, μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ.

«Οι αγορές ελπίζουν ότι ο κλάδος ελαίας που έτεινε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προς τον κινεζικό κολοσσό των τηλεπικοινωνιών ZTE, μαζί με άλλα ενθαρρυντικά χθεσινά tweets χθες για το ότι οι εμπορικές συνομιλίες αυτή την εβδομάδα θα “έχουν αποτέλεσμα”, αποτελούν μια ένδειξη πως υποχωρεί από την σκληροπυρηνική του προσέγγιση» ανέφερε αναλυτής της Interactive Investor σε σημείωμα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,17% στα 70,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,16% στα 1.318 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,999 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο επίπεδο του 2,988%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Xerox βουτάει 8,5% στα 27,5 δολάρια. Η αμερικάνικη εταιρεία ακύρωσε ντιλ ύψους 6,1 δισ. δολαρίων με την ιαπωνική Fujifilm, ύστερα από την... ανακωχή με τους Carl Icahn και Darwin Deason, η οποία βάζει τέλος σε δύο μήνες διαμάχης και παραδίδει τον έλεγχο της αμερικανικής εταιρίας στους ακτιβιστές επενδυτές

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v