Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη ημέρα ανόδου για τη Wall Street

Κέρδη σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών στα εταιρικά αποτελέσματα. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 2,87% το αμερικανικό 10ετές.

Τέταρτη ημέρα ανόδου για τη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου της PepsiCo αντιστάθμισαν τις ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση των εμπορικών πολέμων.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,34% στις 24.869 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,08% υψηλότερα στις 7.762 μονάδες,. Ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,4% στις 2.794 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τις 13 Μαρτίου. 

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000, σκαρφάλωσε στο ιστορικό υψηλό των 1.708,56 μονάδων.

Οι δείκτες κινούνται ανοδικά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας, τον ήπιο πληθωρισμό και την αισιοδοξία για τα κέρδη των εταιρειών.

«Η πρώτη μεγάλη ανακοίνωση αποτελεσμάτων δημοσιεύτηκε και τα κέρδη της PepsiCo ξεπέρασαν τις προβλέψεις και αυτή είναι μια καλή αρχή για την αγορά», δήλωσε στο Reuters ο Πέτερ Καρντίλο, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities. «Η εμπορική διαμάχη απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί και μπορεί να έχει έναν πολύ αρνητικό αντίκτυπο στις μετοχές, αλλά για την ώρα έχει βγει από το προσκήνιο, γιατί μπαίνουμε στην περίοδο των αποτελεσμάτων» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters, οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να εμφανίσουν ανάπτυξη κερδών 21% το δεύτερο τρίμηνο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,73% στα 74,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,44% χαμηλότερα, στα 1.254 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1717 δολαρίου/ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς αυξάνεται μία μονάδα βάση, στο 2,87%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v