Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές απώλειες στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall Street καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τους δασμούς. Στο 2,97% το αμερικανικό 10ετές. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ.

Μικρές απώλειες στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Μικρή πτώση σημειώνει το αμερικανικό χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται από το νέο γύρο δασμών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο Dow Jones διολισθαίνει ο,23% στις 25.570 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,02% χαμηλότερα στις 7.881 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει απώλειες μόλις 0,06% στις 2.856 μονάδες. 

Ο S&P 500 έχει επιτύχει ένα ράλι τεσσάρων ανοδικών συνεδριάσεων και βρίσκεται λιγότερο από 1% μακριά από το ρεκόρ που σημείωσε στις 26 Ιανουαρίου. Ο Nasdaq εν τω μεταξύ έχει κλείσει σε θετικό έδαφος τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις.

Οι επενδυτές είναι τις τελευταίες εβδομάδες ιδιαίτερα ανήσυχοι για την εμπορική κόντρα ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, αλλά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου βοήθησαν να παραμεριστούν οι ανησυχίες αυτές την τελευταία εβδομάδα.

Μέχρι τώρα πάνω από το 80% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει εταιρικά αποτελέσματα που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο ταμπλό η μετοχή της Tesla υποχωρεί 1,5% μετά το χθεσινό ράλι. Ο ιδρυτής της εταιρείας Έλον Μασκ ταρακούνησε χθες τους επενδυτές λέγοντας πως σκοπεύει να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο με μια προσφορά στα 420 δολάρια ανά μετοχή. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πως έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση. 


Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 3,8% στα 66,48 δολάρια και ο χρυσός κινείται 0,1% χαμηλότερα στα 1.217 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,159 δολάρια. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται μια μονάδα βάσης χαμηλότερα στο 2.97%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v