Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τεχνολογία έδωσε ώθηση στη Wall Street

Επέστρεψαν οι αγοραστές στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να σημειώνει «άλμα» 1,68%. «Βουτιά» 5,3% για τη Morgan Stanley. Στο 4,57% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Άνοδος για τον χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Η τεχνολογία έδωσε ώθηση στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στις μετρήσεις πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός χονδρικής σημείωσε άνοδο τον Μάρτιο τόσο σε ετήσια όσο και σε μηνιαία βάση. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 2,1% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 1,6% τον Φεβρουάριο και κατά 0,2% σε μηνιαία βάση. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 2,2% και 0,3% αντίστοιχα.

«Tα τελευταία στοιχεία για την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό καταδεικνύουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να δείξει υπομονή όσον αφορά τη νομισματική πολιτική και περιορίζει την πίεση να μειώσει τα επιτόκια», τόνισε η αξιωματούχος της Fed, Σούζαν Κόλινς.

«Συνολικά, τα τελευταία στοιχεία δεν έχουν αλλάξει σημαντικά το outlook, αλλά καταδεικνύουν αβεβαιότητες που σχετίζονται με το ποια είναι η κατάλληλη στιγμή και την ανάγκη για υπομονή» σημείωσε η Κόλινς σε ομιλία της στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,01% ή 2 μονάδες στις 38.459, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,74% στις 5.198μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,68% στις 16.442 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+4,2%) και Nike (+3,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Travelers (-1,6%) και UnitedHealth (-1,4%).

Επιπλέον η μετοχή της Morgan Stanley "βούτηξε" 5,3% μετά από δημοσίευμα της WSJ που ανέφερε ότι η αμερικανική τράπεζα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών των ΗΠΑ σχετικά με το αν εφάρμοσε τις απαιτούμενες διαδικασίες για να αποτρέψει το ξέπλυμα χρήματος.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας κατέγραψε νέα πτώση την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 211.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Απριλίου από 222.000 μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 215.000.

Παράλληλα, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,57% ενώ το 2ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,96%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 1,2% στα 85,19 δολάρια ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1% στα 2.372 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0729 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v