Περιορίζονται οι πιέσεις στον Nasdaq

Σε θετικό πεδίο "γυρίζουν" Dow Jones και S&P 500, ενώ περιορίζονται σημαντικά οι απώλειες στον δείκτη Nasdaq, καθώς οι επενδυτές ξεπέρασαν τις αρνητικές ειδήσεις από την Microsoft και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Σε θετικό πεδίο "γυρίζουν" Dow Jones και S&P 500, ενώ περιορίζονται σημαντικά οι απώλειες στον δείκτη Nasdaq, καθώς οι επενδυτές ξεπέρασαν τις αρνητικές ειδήσεις τόσο από την Microsoft όσο και από την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Χθες Πέμπτη οι αμερικανικές μετοχές επιδόθηκαν σε νέο ράλι, με τον δείκτη Dow Jones να κλείνει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, καθώς οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά την ενίσχυση του δολαρίου, την υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού, αλλά και τα αποτελέσματα της Ford και άλλων εταιρειών.

Από νωρίς σήμερα ωστόσο το θετικό κλίμα αντιστράφηκε, λόγω των υψηλών τιμών των εμπορευμάτων και των μεγεθών της Microsoft.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού του κόσμου ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα του αναμενόμενου, όμως οι επενδυτές φαίνεται πως απογοητεύτηκαν από την σημαντική υποχώρηση των πωλήσεων των Windows, που δημιουργεί ανησυχίες για το κατά πόσο οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών μπορούν να «αντέξουν» σε μια επιβραδυνόμενη οικονομία.

Εν τω μεταξύ, αρνητικά επέδρασε και η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έδειξε πτώση στο 62,6 τον Απρίλιο, από 69,5 τον Μάρτιο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών, αντανακλώντας τις επιπτώσεις από τις υψηλότερες τιμές των καυσίμων και τις χαμηλότερες τιμές των ακινήτων.

Επίσης, μια "ανάσα" από τα 120 δολάρια κινείται η τιμή του αργού πετρελαίου, τόσο λόγω της απόφασης της ΒΡ να προχωρήσει σε κλείσιμο αγωγού στη Βόρεια Θάλασσα και την διακοπή της παραγωγής στη Νιγηρία λόγω εχθροπραξιών και απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά και λόγω "θερμού επεισοδίου" μεταξύ αμερικανικού εμπορικού πλοίου και ιρανικών πλοίων.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 12.891,86 μονάδες με άνοδο 0,33%, ο δείκτης S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 0,64% στις 1.397,75μονάδες, ενώ στο 0,20% περιορίζονται οι απώλειες του δείκτη Nasdaq στις 2.423,89 μονάδες.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ωστόσο, τα πολύ καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ericsson, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του τραπεζικού κλάδου, οδήγησαν σε υψηλότερο επίπεδο τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 0,67% στις 6.091,40 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ενισχύθηκε κατά 1,10% στις 6.896,58 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού έκλεισε 0,99% υψηλότερα στις 4.978,21 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v