Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση από deals και πετρέλαιο στη Wall Street

Αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, με την κινητικότητα από το μέτωπο των deals αλλά και την υποχώρηση του πετρελαίου να βελτιώνουν το κλίμα στην αγορά. Σταθεροποιητικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, με την κινητικότητα από το μέτωπο των deals αλλά και την υποχώρηση του πετρελαίου να βελτιώνουν το κλίμα στην αγορά.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η Wall Street έκλεισε σε θετικό έδαφος μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη της Freddie Mac, την ελεγχόμενη εικόνα που εμφάνισε ο πληθωρισμός και την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών.

Στη σημερινή συνεδρίαση, οι επενδυτές επικεντρώνονται στα μακροοικονομικά στοιχεία, τα ισχνά κέρδη της JC Penney, το «μπάσιμο» του επενδυτή Carl Icahn στην Yahoo, αλλά και στην εξαγορά της CNet Networks από το CBS έναντι 1,8 δισ. δολάρια, με premium 45% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής.

Νωρίτερα, η ανακοίνωση υποχώρησης του κλάδου της μεταποίησης το Μάιο αλλά και η χειρότερη των προσδοκιών εικόνα της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο (-0,7% έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση κατά 0,3%) προβλημάτισε την αγορά, καθώς επιμηκύνει τον χρονικό ορίζοντα αδυναμίας της αμερικανικής οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο συνεχίζει την πτωτική του κίνηση, κινούμενο σε χαμηλά εβδομάδας, στα 121,55 δολάρια το βαρέλι.

Νωρίτερα, ο γνωστός επενδυτής Carl Icahn αποκάλυψε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες έχει αποκτήσει 59 εκατ. μετοχές της Yahoo ενώ ζήτησε άδεια για απόκτηση μετοχών της εταιρίας ύψους 2,5 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, αποκάλυψε το σχεδιασμό για έναρξη πολέμου δικαιωμάτων για την απομάκρυνση του διοικητικού συμβουλίου της Yahoo για την «παράλογη», όπως αναφέρει, απόρριψη του deal με τη Μicrosoft. Άνοδος 2,5% για τον τίτλο της Yahoo.

Στην αγορά, ο τίτλος της Chevron καταγράφει κέρδη μετά την αναβάθμιση της σύστασης της UBS σε “buy” από “neutral”.

Πτώση για τον τίτλο της JC Penney μετά την ανακοίνωση μείωσης των καθαρών της κερδών κατά το ήμισυ στο α’ τρίμηνο.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.939 μονάδες με άνοδο 0,32%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,32%, στις 2.519 μονάδες. Κέρδη 0,44% για τον S&P, στις 1.414 μονάδες. 

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,58% στις 6.251,80 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,03% στις 7.081,05 μονάδες ενώ οριακά θετικά έκλεισε ο CAC 40 στο Παρίσι, στις 5.057,51 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v