Άνοδος μετ' επιφυλάξεων στη Wall

Κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, λαμβάνοντας ώθηση από την υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής κάτω από τα 130 δολάρια το βαρέλι, αλλά και από θετικά στοιχεία από την αγορά κατοικίας. Θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές.

Κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, λαμβάνοντας ώθηση από την υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής κάτω από τα 130 δολάρια το βαρέλι, αλλά και από θετικά στοιχεία από την αγορά κατοικίας.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική αγορά εμφάνισε ισχυρές απώλειες την Παρασκευή, για τρίτη συνεδρίαση στις τέσσερις, καθώς ο αριθμός των απούλητων κατοικιών στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε σε υψηλά 23 ετών.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης Case-Shiller της S&P δείχνει υποχώρηση των τιμών των κατοικιών κατά 14,4% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, το κλίμα βελτιώθηκε από την αναπάντεχη αύξηση των πωλήσεων νέων κατοικιών τον Απρίλιο κατά 3,3%, με τους επενδυτές να βλέπουν "σημάδια ζωής" στον κλάδο.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει η πετρελαϊκή τιμή, η οποία υποχωρεί κάτω από τα 130 δολάρια το βαρέλι, στα 129,3 δολάρια, με απώλειες πάνω από 2,5%, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου αλλά και της διάθεσης αποκομιδής κερδών από τους traders μετά από κέρδη 5% την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά, πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών των χρηματιστηριακών Morgan Stanley, Lehman Brothers και Goldman Sachs μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της Banc of America Securities για τα μεγέθη β’ τριμήνου.

Κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Vodafone, η οποία ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στην κερδοφορία στο έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, με πρόβλεψη για κέρδη 13,4 δισ. δολάρια ενώ ανακοίνωσε ότι ο CEO, Arun Sarin θα αποχωρήσει τον Ιούλιο.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.526 μονάδες με άνοδο 0,38%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,90%, στις 2.466 μονάδες. Κέρδη 0,38% για τον S&P, στις 1.381 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται πλέον, κατά 0,17%, στις 6.097 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,26%, στις 4.925 μονάδες. Κέρδη 0,48% για τον DAX 30, στις 6.987 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v