Διάλειμμα στη Wall μετά το ανοδικό "σερί"

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall Street, που παίρνει «ανάσα» μετά τα πρόσφατα κέρδη. Βελτιωμένο το επενδυτικό κλίμα, θετική επίδραση από τις εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Παίρνουν «ανάσα» τα διεθνή χρηματιστήρια μετά τα σημαντικά κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων, ενώ το επενδυτικό κλίμα εμφανίζεται βελτιωμένο στο πλαίσιο θετικών εξελίξεων στην αμερικανική οικονομία αλλά και την ελληνική δημοσιονομική κρίση.

Η δραστηριότητα των εξαγορών και συγχωνεύσεων συνεχίζει να λειτουργεί ευεργετικά.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο καταγράφει σταθεροποιητική εικόνα, μετά το «δυνατό» ράλι της Παρασκευής και ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 10.556 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 1.138 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,21% στις 2.331 μονάδες.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύθηκε 1% και «έσβησε» τις απώλειες του έτους, με σημαντική ώθηση από τις αναδυόμενες αγορές αλλά και την Ιαπωνία, όπουτ ο δείκτης Nikkei εκτινάχθηκε 2% κι έκλεισε σε υψηλό 6μήνου.

Η εικόνα ήταν σταθεροποιητική και στην Ευρώπη μετά από έξι συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις.


Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,12% υψηλότερα στις 5.606 μονάδες, ο DAX έκλεισε 0,02% χαμηλότερα στις 5.875 μονάδες, ο CAC 0,18% χαμηλότερα στις 3.903 μονάδες.

Η δραστηριότητα των εξαγορών και συγχωνεύσεων συνεχίζει να συντηρεί το θετικό κλίμα, με την AIG και την MetLife να κερδίζουν 5% έκαστη περίπου.

Η Royal Dutch Shell ενισχύεται ελαφρώς μετά την απόφαση προσφοράς από κοινού με την PetroChina 3 δισ. δολ. για την εξαγορά της αυστραλέζικης Arrow Energy.

Η Tata Motors υποχωρεί σχεδόν 4% αντιδρώντας στις φήμες ότι η Daimler πωλεί την ινδική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η μετοχή της McDonald's ενισχύθηκε 1% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεις Φεβρουαρίου 4,8%.

Στον αντίποδα, πιέσεις επικρατούν στον φαρμακευτικό κλάδο κατόπιν επικρίσεων του Αμερικανού προέδρου σχετικά με το σύστημα συνταγογραφήσεων των ΗΠΑ.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν θετικά μεγέθη για την απασχόληση και την κατανάλωση στις ΗΠΑ, δημιουργώντας ελπίδες επιτάχυνσης της οικονομικής ανάκαμψης.

Οι δηλώσεις και κινήσεις υποστήριξης της Ελλάδας από Ευρωπαίους εταίρους βελτιώνεται περαιτέρω την επενδυτική εμπιστοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v