Goldman και ΔΝΤ στηρίζουν την Wall Street

Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Goldman, τα καλά στατιστικά και οι συζητήσεις για αύξηση των "πυρομαχικών" του ΔΝΤ, καθιερώνουν τα θετικά πρόσημα στην Wall Street, μετά από μικτό άνοιγμα. Μικτή εικόνα ευρωαγορών.

Μετά από μικτό άνοιγμα, τα θετικά πρόσημα υπερισχύουν στους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με το επίκεντρο στο σερί τραπεζικών αποτελεσμάτων Q4, τα ευνοϊκά στατιστικά και την είδηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναζητεί μεθόδους αύξησης των «πυρομαχικών» του.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 12.550 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0,6% στις 1.301 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,78% στις 2.749 μονάδες.

Πληθώρα αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου ανακοινώνονται σήμερα. Κυρίαρχη είναι η ανακοίνωση του τραπεζικού κολοσσού Goldman Sachs ότι τα κέρδη μειώθηκαν στο δ΄ τρίμηνο, εξαιτίας της πτώσης των εσόδων από τις επενδυτικές δραστηριότητες κατά 43%, αλλά αποδείχθηκαν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Η μετοχή της Goldman ενισχύεται 1,15% στις χρηματιστηριακες συναλλαγές.

Αντιθέτως, ο τίτλος της Bank of New York Mellon υποχωρεί αισθητά καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Αποτελέσματα για την χρήση δ΄ τριμήνου ανακοίνωσαν επίσης η Northern Trust, η Charles Schwab, η State Street και η PNC Financial Services.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης θα κοινοποιήσει τα μεγέθη της η Ebay.

Με άνοδο αντιδρά η Yahoo στην είδηση της αποχώρησης του κ. Jerry Yang, εκ των ιδρυτών του τεχνολογικού κολοσσού.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε υποχώρηση των τιμών παραγωγού Δεκεμβρίου 0,1%.

Εναλλαγές προσήμων χαρακτηρίζουν τις συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Θετικά κρίνονται τα αποτελέσματα δημοπρασιών ομολογων από ευρωπαϊκές οικονομίες, ενώ παροδική εκτίναξη προκάλεσαν οι φημολογούμενες εξελίξεις στο ΔΝΤ.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί αυτή την ώρα 0,27% στις 5.679 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,14% στις 6.324 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,58% στις 3.251 μονάδες.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στην αγορά του χρυσού μετά το ανοδικό σερί με το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου να κινείται 0,51%χαμηλότερα στα 1.647 δολάρια ανά ουγκιά.

Ανοδικά παραμένουν οι αγορές πετρελαίου, με το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού 0,74% υψηλότερα στα 101,56 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v