Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στην Wall Street λόγω Fed

Ηπιες, μικτές διακυμάνσεις καταγράφει η Wall Street μετά την αναρρίχηση σε πολυετή υψηλά την περασμένη εβδομάδα. Στο επίκεντρο τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και οι εξελίξεις στην ευρωζώνη, ενώ αναμένεται η FOMC.

Ηπιες, μικτές διακυμάνσεις καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την αναρρίχηση σε πολυετή υψηλά.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 13.311 μονάδες, ο S&P κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 1.436 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,43% στις 3.123 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα η Wall Street ανήλθε σε πολυετή υψηλά, καθώς τα δυσμενή οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία ενίσχυσαν την προοπτική νέου κύκλου ποσοτικής χαλάρωσης ή QE από την Federal Reserve.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος εστιάζεται τώρα στην τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας την Τετάρτη και Πέμπτη, κατά την οποία η επιτροπή Federal Open Market Committee θα δώσει ενδείξεις για την πολιτική της Fed.

Τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα που ανακοινώθηκαν το σαββατοκύριακο έδειξαν μικτή εμφάνιση, με υποτονικά στατιστικά για την βιομηχανική παραγωγή και τις επενδύσεις παγίων αλλά διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησαν επιφυλακτικές κινήσεις, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Γερμανίας σχετικά με το European Stability Mechanism για τον την Τετάρτη.

Μετά από συνεδριάσεις με περιορισμένες, κυρίως αρνητικές διακυμάνσεις, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,03% χαμηλότερα στις 5.793 μονάδες, ο DAX σχεδόν αμετάβλητος στις 7.214 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,37% στις 3.506 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της American International Group υποχωρεί 1,5% μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι θα πωλήσει μετοχικό μερίδιο 18 δισ. δολ. στο πλαίσιο της αποεπένδυσης στον αμερικανικό ασφαλιστικό κολοσσό.

Η μετοχή της Intel Corp. αντιδρά με πτώση 3,1% στην υποβάθμιση των στόχων κερδών από τις Morgan Stanley και Nomura Holdings.

Η International Paper υποχωρεί 2,9% λόγω υποβάθμισης από την Deutsche Bank.

Η Alpha Natural κερδίζει 3,5% στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάκαμψης των παραγωγών εμπορευμάτων.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου στο Nymex υποχωρεί 0,5% στα 95,9 δολ. ανά βαρέλι ενώ του χρυσού υποχωρεί 7 δολ. στα 1.733 δολ. ανά ουγκιά.

Το ευρώ υποχωρει ελαφρώς στο 1,277 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v