Η παγκόσμια οικονομία αποθαρρύνει την Wall Street

Οι δυσμενείς ειδήσεις από την παγκόσμια οικονομία, με την νέα επιβράδυνση στην μεταποίηση Κίνας και ευρωζώνης επιβαρύνουν την Wall, που δεν βρίσκει "παρηγοριά" ούτε στα εγχώρια macro. Απώλειες σε ευρωαγορές και πετρέλαιο.

Οι δυσμενείς ειδήσεις από την παγκόσμια οικονομία, με την νέα επιβράδυνση στους δείκτες μεταποίησης Κίνας και ευρωζώνης επιβαρύνουν το αμερικανικό χρηματιστήριο, που δεν βρίσκει "παρηγοριά" ούτε στα εγχώρια macro

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,29% στις 13.538 μονάδες, ο S&P κινείται 0,55% χαμηλότερα στις 1.453 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,52% στις 3.166 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας διολίσθησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο 2009, πιέζοντας χαμηλότερα όλους τους δείκτες στις ασιατικές αγορές, μετά την ανακοίνωση νέας επιδείνωσης στους δείκτες μεταποίησης της ισχυρότερης ασιατικής οικονομίας.

Ο αντίστοιχος δείκτης μεταποίησης Σεπτεμβρίου της ευρωζώνης υποχώρησε αναπάντεχα στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2009, δηλαδή στους τελευταίους 39 μήνες.

Τα αμερικανικά στατιστικά έδειξαν ότι η δραστηριότητα στον κλάδο μεταποίησης της καίριας περιφέρειας της Φιλαδέλφεια βελτιώθηκε κάπως τον Σεπτέμβριο αλλά πάντως παρέμεινε σε αρνητικά επίπεδα. Ο δείκτης «Philly Fed» που καταρτίζει η Federal Reserve της περιφέρειας βελτιώθηκε στο -1,9 από -7,1 τον Αύγουστο.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας. Στα ταμεία ανεργίας βρέθηκαν 382.000 άνεργοι.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η Adobe Systems υποχωρεί μετά την υποβάθμιση των στόχων κερδών Q4.

Η Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε αποτελέσματα Q2 λιγότερα των αναμενόμενων.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου συνεχίζει να υποχωρεί και κινείται 51 σεντς χαμηλότερα στα 91,47 δολ. ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί σχεδόν 9 δολ. στα 1.762 δολ. ανά ουγκιά.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,65% στις 5.850 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,42% στις 7.360 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,76% στις 3.505 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v