Πτωτικά η Wall με το βλέμμα σε "γκρεμό", Ελλάδα

Υποχωρεί η Wall μετά τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας. "Δημοσιονομικός γκρεμός" και "ελληνική δόση" στο επίκεντρο. Μικρές απώλειες στον Nasdaq λόγω "βροχής" τεχνολογικών αναβαθμίσεων.

Διορθωτικά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street μετά τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι συνομιλίες για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» ξαναρχίζουν στις ΗΠΑ, μετά το «εορταστικό διάλειμμα» της προηγούμενης εβδομάδας με τις αργίες για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Οι συνομιλίες στην ευρωζώνη σχετικά με την εκταμίευση της δόσης βοήθειας προς την Ελλάδα επίσης κυριαρχούν στην επενδυτική ψυχολογία, με αρκετές ελπίδες για επίτευξη συμφωνίας στο σημερινό eurogroup.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,62% στις 12.926 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,51% στις 1.402 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,1% στις 2.964 μονάδες.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι, μετά τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας (ο Dow ενισχύθηκε 3,4%), δεν αποκλείεται να ακολουθήσει το αποκαλούμενο «αγιοβασιλιάτικο χρηματιστηριακό ράλι». Οι συνομιλίες για τον δημοσιονομικό γκρεμό, που θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα, θα καθορίσουν κατά πόσον θα επαληθευθεί αυτή η προσδοκία.

Θετικές ενδείξεις για την εμπορική κίνηση κατά την διάρκεια των εορτών έδωσαν οι δαπάνες των Αμερικανών κατά την «Μαύρη Παρασκευή» μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, που θεωρείται ορόσημο για τις εορταστικές πωλήσεις.

Η ένωση λιανεμπόρων ανακοίνωσε ότι 247 εκατομμύρια Αμερικανοί έκαναν ψώνια στο εν λόγω διάστημα με αύξηση 9%. Πολλές ελπίδες υπάρχουν και για τις σημερινές online αγορές, όπου γίνονται μεγάλες εκπτώσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Εκτιμάται ότι οι online πωλήσεις κατά την "κυβερνο-Δευτέρα" θα ανέλθουν στα 1,5 δισ. δολάρια.

Κατά τα λοιπά στην Wall Street, η μετοχή του Facebook ενισχύεται 3,63% μετά την αναβάθμισή της από την Sanford C. Bernstein.

Αναλόγως και η Goldman Sachs αναβάθμισε την Yahoo (+2,15%), ενώ η Citigroup ξεκίνησε κάλυψη της Apple με στόχο τιμής τα 675 δολ. ανά μετοχή.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι ευρωαγορές παρέμειναν «μουδιασμένες» περιμένοντας τα αποτελέσματα του eurogroup.

Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,55% στις 5.787 μονάδες, ο DAX έκλεισε με απώλειες 0,23% στις 7.292 μονάδες, ενώ ο CAC 0,79% χαμηλότερα στις 3.501 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v