Πτώση στην Wall υπό το βάρος της Apple

Μικρές απώλειες εμφανίζει η Wall με την Apple (-3%) στο επίκεντρο, ενώ αναμένονται η ομιλία Bernanke σήμερα και το μεγάλο κύμα από τραπεζικά αποτελέσματα δ΄ τρίμηνου μέσα στην εβδομάδα. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών.

Μικτά πρόσημα εμφανίζει η Wall Street, μετά την αναρρίχηση σε υψηλά 5ετίας, με την Apple να συγκεντρώνει σήμερα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ αναμένονται η ομιλία του Ben Bernanke και το μεγάλο κύμα από τραπεζικά αποτελέσματα δ΄ τρίμηνου μέσα στην εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,09% στις 13,500 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,21% στις 1.469 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,44% στις 3.112 μονάδες.

Η μετοχή της Apple «χάνει» 3,8% στα 506,25 δολ. μετά το δημοσίευμα ότι ο τεχνολογικός κολοσσός μείωσε τις παραγγελίες για εξαρτήματα του iPhone 5, επειδή η ζήτηση είναι χαμηλότερη της αναμενόμενης.

Η περίοδος ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα, με τα Q4 μεγάλων τραπεζών μεταξύ των οποίων Goldman Sachs, J.P. Morgan Chase (Τετάρτη), Bank of America, Citigroup και Capital One (Πέμπτη) και Morgan Stanley (Παρασκευή).

Στην Wall Street, που έκλεισε την Παρασκευή στα υψηλά 5 ετών για τον δείκτη S&P 500, σήμερα δεν έχουν προγραμματιστεί στατιστικές ανακοινώσεις ούτε μεγάλα επιχειρηματικά Q4 και οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Bernanke, που θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Στην Ασία, με κατακόρυφη άνοδο 3% αντέδρασαν οι αγορές της Κίνας μετά την ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών ότι θα δώσουν στους ξένους επενδυτές μεγαλύτερα περιθώρια ανοίγματος στο χρηματιστήριο.

Ηπια θετικά πρόσημα επικράτησαν στις πρωινές συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που μετατράπηκαν σε μικτά μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών μεγεθών για την ευρωπαϊκή βιομηχανική παραγωγή.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος πρωταγωνίστησε με ισχυρή άνοδο στις συνεδριάσεις, στον απόηχο της αναβάθμισης των γαλλικών τραπεζών από την Credit Suisse.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,22% χαμηλότερα στις 6.108 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 0,19% στις 7.730 μονάδες, ενώ ο CAC κερδισε 0,05% στις 3.708 μονάδες.

Κατά τα λοιπά, η United Parcel Service αντιδρά με πτώση στην απόρριψη της εξαγοράς της TNT Express, η μετοχή της οποίας βουλιάζει 40% , από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 51 σεντς στα 93,04 δολ. ανάβαρέλι, ενώ του χρυσού κερδίζει 5 δολ. στα 1.666 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v