Σταθεροποιητική εικόνα στην Wall Street

Απογοητευτικά μηνύματα εξέπεμψαν οι στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία και οι βασικοί δείκτες της Wall κινούνται με μικρές εναλλαγές προσήμων. Υπεραποδίδει η τεχνολογία. Σταθεροποίηση ευρωαγορών.

Απογοητευτικά μηνύματα εξέπεμψαν οι στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία και οι βασικοί δείκτες της Wall Street κινούνται σταθεροποιητικά. 

Ο δείκτης Dow Jones ενισύχεται αυτή την ώρα ανεπαίσθητα στις 15.289 μονάδες, ο S&P κινείται 0,01% υψηλότερα στις 1.659 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,27% στις 3.480 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,4% τον Απρίλιο, καθώς η κάθετη μείωση στην τιμή της βενζίνης ισοφάρισε την μικρή άνοδο στις τιμές των τροφίμων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 1,1% στο 12μηνο.

Επίσης, αριθμός των νέων ανέργων αυξήθηκε στους 360.000 στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου. Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας εκτινάχθηκε κατά 32.000 την περασμένη εβδομάδα στην αγορά εργασίας.

Ανακοινώθηκαν επίσης στοιχεία για την αγορά ακινήτων. Ο αριθμός των ανεγέρσεων νέων κατοικιών μειώθηκε αισθητά κατά 16,5% τον Απρίλιο μετά την εκτίναξη 7% του Μαρτίου. Ο αριθμός των νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκε 14,3% μετά την πτώση 3,4% του Μαρτίου.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκονται και σειρά ομιλιών υψηλόβαθμων στελεχών της κεντρικής τράπεζας, Federal Reserve.

Χθες στην Wall Street επικράτησαν ανοδικές τάσεις και ο δείκτης Dow κατέκτησε το 20ο ρεκόρ του στην φετινή χρονιά.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Apple υποχωρεί 3% μετά την φήμη ότι τρία hedge funds έχουν μειώσει τις θέσεις τους στην εταιρία.

Ο τίτλος της Tesla Motors εκτινάσσεται 9% μετά την ανακοίνωση προσφοράς νέων μετοχών για άντληση 830 εκατ. δολ.

Η μετοχή της Wal-Mart Stores υποχωρεί 2% καθώς τα κέρδη και οι προβλέψεις της δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Η Kohl’s αντίθετα αντιδρά με άνοδο 5% στα αποτελέσματά της.

Η J.C. Penney αλλά και η Dell θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Μικρές μεταβολές και σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την αναρρίχηση του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx Europe 600 στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2008, χθες.

Υπό την αρνητική επίδραση των απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,08% στις 6.688 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,09% στις 8.370 μονάδες κι έκλεισε σε νέο ιστορικό ρεκόρ, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,08% χαμηλότερα στις 3.979 μονάδες.

Το συμβόλαιο του χρυσού συνεχίζει να υποχωρεί και κινείται κάτω από τα 1.400 δολάρια επί 2η συνεχόμενη συνεδρίαση. Το συμβόλαιο πέφτει 11 δολαρια στα 1.385 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου ανακάμπτει 0,94% και κινείται στα 95,22 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v