Συνεδρίαση… ζεν στην Wall Street

Σε μια συνεδρίαση κενή από στατιστικές κι εταιρικές ανακοινώσεις, η Wall Street "αναπαύεται" μετά τις πολλαπλές κατακτήσεις επιπέδων ρεκόρ. Εναλλαγές προσήμων. Σε νέα υψηλά με ήπια άνοδο οι ευρωαγορές. Πτώση χρυσού.

Συνεχίζεται η επιχείρηση σταθεροποίησης στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την αναρρίχηση σε επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

Η συνεδρίαση είναι ήπια σε εταιρικές ανακοινώσεις και κενή σε στατιστικές ανακοινώσεις, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται ομιλίες στελεχών της Federal Reserve, που ενδεχομένως να προσφέρουν ενδείξεις για την μελλοντική πιστωτική πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Τα πρόσημα εναλλάσσονται και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,32% στις 15.388 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,22% στις 1.670 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,16% υψηλότερα στις 3.502 μονάδες.

Οι μετοχές στην Wall Street υποχώρησαν χθες ελαφρώς.

Η Goldman Sachs αναβάθμισε τον στόχο για τον S&P 500 κάνοντας λόγο για βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, αύξηση των μερισμάτων και προβλέψεις για διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα. «Αυξάνουμε τις εκτιμήσεις μας για τα μερίσματα του S&P 500 και για τις αποδόσεις του δείκτη από το 2013 μέχρι το 2015» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Εκτιμούμε ότι ο δείκτης S&P 500 θα αυξηθεί κατά 5% από τα τρέχοντα επίπεδα μέχρι τις 1.750 μονάδες ως τα τέλη του έτους».

Από το στατιστικό μέτωπο δεν έχει προγραμματιστεί καμία μακροοικονομική ανακοίνωση.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες των στελεχών της κεντρικής τράπεζας James Bullard και William Dudley, ενώ αύριο θα παραθέσει ομιλία και ο διοικητής της Fed, Ben Bernanke.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Home Depot ενισχύεται 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις λιανικών πωλήσεων.

Με κέρδη 2% αντιδρά η μετοχή της J.P. Morgan Chase & Co. στην απόρριψη της πρότασης διαχωρισμού των ρόλων του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Jamie Dimon, από τους μετόχους της τράπεζας.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στις ασιατικές αγορές.

Μετά τις επάλληλες κατακτήσεις επιπέδων ρεκόρ, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πραγματοποιησαν παύση και κινήθηκαν με εναλλαγές προσήμων και σταθεροποιητικές διαθέσεις.

Κλείνοντας πάντως με ελαφρά, έστω, άνοδο, οι βασικοί δείκτες κατέκτησαν νέα πολυετή υψηλά. Για την ακρίβεια, η αγορά της Φρανκφούρτης έκλεισε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, ενώ του Λονδίνου σε νέο υψηλό 11 ετών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,72% στις 6.804 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,19% στις 8.472 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,33% στις 4.036 μονάδες.

Ο χρυσός παρέδωσε τα εύθραυστα κέρδη του και κινείται χαμηλότερα, ενώ οι τιμές του πετρελαίου επίσης υποχωρούν καθώς αναμένονται στοιχεία που προβλέπεται να δείξουν πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 0,44% στα 1.377 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου υποχωρεί 0,52% στα 96,25 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v