Fuchs: H Eλλάδα δεν αποτελεί κίνδυνο για ευρώ

Ο Michael Fuchs υποστήριξε πως είναι ζήτημα των Ελλήνων ψηφοφόρων και της επόμενης κυβέρνησης να αποφασίσουν αν η χώρα θα παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Τόνισε πως αν περιοριστούν οι μεταρρυθμίσεις η Ευρώπη δεν θα δώσει άλλα χρήματα.

Fuchs: H Eλλάδα δεν αποτελεί κίνδυνο για ευρώ

Μια πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον απειλή για την ευρύτερη σταθερότητα της ευρωζώνης, επανέλαβε την Τετάρτη ο Michael Fuchs, αντιπρόεδρος της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών.

«Η κατάσταση στην Ευρώπη έχει αλλάξει πολύ» από το απόγειο της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, τόνισε ο κ. Fuchs σε συνέντευξη του στο Bloomberg. «Ο ελληνικός λαός δεν αποτελεί πια συστημικό κίνδυνο, οπότε δεν φοβάμαι για κάποια άλλη χώρα» πρόσθεσε.

Ο κ. Fuchs υποστήριξε πως είναι ζήτημα των Ελλήνων ψηφοφόρων και της επόμενης κυβέρνησης να αποφασίσουν αν η χώρα θα παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων που έχουν αποδώσει καρπούς και έχουν κάνει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική. Ο ίδιος επικαλέστηκε την ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας στην χώρα.

«Είμαι βέβαιος πως αν κάποιος περιορίσει τις μεταρρυθμίσεις τότε είναι βέβαιο πως δεν θα δώσουμε άλλα χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση» επισήμανε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα ο κ. Fuchs είχε τονίσει πως δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα έθετε σε κίνδυνο το κοινό νόμισμα, τονίζοντας την ύπαρξη δικλίδων ασφαλείας, όπως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης Τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v