Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ονόματα-κλειδιά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Διπλό άνοιγμα τόσο προς το κέντρο, όσο και προς τα δεξιά του κόμματος επιχειρεί η Ν.Δ. με τις λίστες υποψηφίων. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας ο Θ. Φορτσάκης που παραιτήθηκε από Πρύτανης. Σε Μεσσηνία και Β' Θεσσαλονίκης ο Σαμαράς. ΟΛΑ τα ονόματα.

Τα ονόματα-κλειδιά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ
Η ανανέωση των υποψηφίων σε ποσοστό 55% περίπου χαρακτηρίζει τις λίστες υποψηφίων βουλευτών. Παράλληλα επιχειρείται διπλό άνοιγμα τόσο προς το κέντρο όσο και προς τα δεξιά του κόμματος. 

Ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία και στη Β΄ Θεσσαλονίκης, σε μια συμβολική κίνηση, ως ένδειξη του μεγάλου του ενδιαφέροντος για τη Βόρεια Ελλάδα, όχι μόνο για την ανάπτυξη αλλά και για τα εθνικά θέματα.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα είναι και πάλι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Υποψήφιοι μεταξύ άλλων θα είναι: ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Νταβρής στην Άρτα, όπου θα είναι επίσης υποψήφιος και ο κ. Παπάζογλου, πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Στα Τρίκαλα θα κατέβει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τον Μάιο κ. Πλιούτας, στη Φθιώτιδα ο πρώην δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς, στη Λάρισα ο πρώην δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης, στα Δωδεκάνησα η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Μίκα Ιατρίδη καθώς και ο κ. Γιάννης Παππάς.

Στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιος ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας τον Μάιο, στην Κοζάνη ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης που επιστρέφει στο κόμμα, και στην Πιερία ο πρώην Νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου.

Στις Σέρρες θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής, γιος του Αχιλλέα, στη Χαλκιδική ο Κώστας Βαγιάνος, στον Έβρο ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας κ. Δημοσχάκης, και στην Αρκαδία η Εύη Τατούλη, κόρη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

Στην Α΄ Αθήνας υποψήφιοι μεταξύ άλλων θα είναι ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας, στη Β΄ Αθηνών ο Κώστας Μαρκουίζος (πιο γνωστός ως Ιαβέρης) και στην Α΄ Πειραιά η Νόνη Δούνια.

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Στο Επικρατείας πρώτος θα είναι ο Θ. Φορτσάκης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ρόδο και αναφερόμενος στην κατάργηση του ασύλου και την εκκρεμή αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά ΑΕΙ σχολίασε ότι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρύτανης σήκωσε για πρώτη φορά ανάστημα στις μειοψηφίες που παραλύουν τα δημόσια πανεπιστήμια και συμπλήρωσε «Ο Θεόδωρος Φορτσάκης θα είναι στην πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για λόγους πολιτικού συμβολισμού αλλά και με μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του. Επιτέλους κάτι αλλάζει σε αυτό τον τόπο».

Όσον αφορά τον πρώην ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη, ενώ φερόταν σίγουρος για συμμετοχή στο Επικρατείας, όταν διέρρευσε το όνομά του υπήρξαν αντιδράσεις από το στρατόπεδο των «καραμανλικών» καθώς εκείνος είχε καταφερθεί κατά του πρώην πρωθυπουργού το 2010.

* Δείτε όλη τη λίστα στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v