Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χριστοφιλοπούλου: Το κόμμα του ΓΑΠ κάνει ό,τι μπορεί να μας στερήσει την τρίτη θέση

Εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ παρά τις δυσκολίες θα μπει στη Βουλή ως τρίτο κόμμα. Το κόμμα του κ. Παπανδρέου βέβαια κάνει ό,τι μπορεί για να προσπαθήσει να μας στερήσει αυτή τη δυνατότητα, δήλωσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Χριστοφιλοπούλου: Το κόμμα του ΓΑΠ κάνει ό,τι μπορεί να μας στερήσει την τρίτη θέση
Η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και υποψήφια βουλευτής Αττικής με το ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, παραχώρησε σήμερα, Tρίτη 13 Ιανουαρίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό της «ΝΕΡΙΤ», στο δημοσιογράφο Τάκη Σαράντη.

Όπως τόνισε η Ε. Χριστοφιλοπούλου «υπάρχει ανησυχία για τη χώρα, αλλά η οικοδόμηση μίας ολόκληρης εκλογικής στρατηγικής πάνω στο απόλυτο σκότος του φόβου ή στο απόλυτο φως των παροχών είναι λανθασμένη. Ακούμε μία ρητορική του φόβου από τη ΝΔ, ενώ η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μία κουτοπόνηρη στρατηγική, ισχυριζόμενη ότι όλα βαίνουν καλώς, αδυνατώντας όμως να αποδείξει το πώς θα χρηματοδοτηθεί η χώρα και ποια στρατηγική θα ακολουθήσει στη διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει πως δεν μπορεί η χώρα να πάει με τέτοια πόλωση στις εκλογές».

Σύμφωνα με την ίδια «και το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα έχει παίξει το παιχνίδι του διπολισμού, αλλά έχουμε πλέον αλλάξει ριζικά σελίδα. Θεωρώ ότι κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει για το σύνολο του πολιτικού συστήματος και να αποδειχτεί με πράξεις από όσους τολμούν και αντέχουν να κάνουν την αυτοκριτική τους, με έμπρακτη ρήξη με το παρελθόν.

«Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα, όταν δηλώνει ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν, αποσκοπεί στο να εκβιάσει τους ψηφοφόρους ώστε να κερδίσει την αυτοδυναμία. Είναι όμως κρίμα αυτοί που παρουσιάζονται ως η ελπίδα και το νέο να υπεισέρχονται σε τόσο παλαιοκομματικές τακτικές.

Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμη που από το 2010 και μετά δεν είπε ψέματα, ούτε ωραιοποίησε τα πράγματα λέγοντας μισές αλήθειες, έβαλε πλάτη για να σωθεί η χώρα και υπέστη μεγάλη πολιτική ζημιά. Θεωρώ ότι η στάση μας όλα αυτά τα χρόνια, μας καθιστά την πραγματικά φερέγγυα δύναμη.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ανάγκη να μετέχει σε καμία κυβέρνηση. Βεβαίως θα συμμετάσχουμε στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, εφόσον αυτό καταστεί δυνατό. Σε μία κυβέρνηση δημοκρατικών, συνταγματικών δυνάμεων, κατά προτίμηση προοδευτικών, θα μπορούσαμε να μετέχουμε, ή να δώσουμε ψήφο ανοχής, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το πλαίσιο για την επιβίωση και στήριξη της χώρας στην ευρωζώνη και τη διευθέτηση του χρέους είναι αξιόπιστο, χωρίς μονομερείς ενέργειες», υπογραμμίζει.

«Σημασία έχει, είτε είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, να συγκροτηθεί η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για τη διευθέτηση του χρέους. Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Πορτογαλίας, η οποία μολονότι παρουσιάζει χειρότερους οικονομικούς δείκτες από την Ελλάδα, ωστόσο πάει σε εκλογές με συμφωνία των κομμάτων στο θέμα του χρέους. Χρειάζεται σοβαρότητα και συνεργασία όλου του δημοκρατικού τόξου είτε με κυβέρνηση εθνικής ενότητας είτε, αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, με εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.

Εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ παρά τις δυσκολίες θα μπει στη Βουλή ως τρίτο κόμμα. Το κόμμα του κ. Παπανδρέου βέβαια κάνει ό,τι μπορεί για να προσπαθήσει να μας στερήσει αυτή τη δυνατότητα. Εάν δεν είναι το ΠΑΣΟΚ τρίτη δύναμη τότε ποιος να είναι; Η Χρυσή Αυγή; Εμείς αγωνιζόμαστε για να μην έχει η χώρα το όνειδος μιας τρίτης εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στους νεοναζί! Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να είναι η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη», τονίζει η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v