Δραγασάκης: Αλαζονεία και φακελάκια δεν ταιριάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε οδηγίες για όσους θα συμμετέχουν στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και τους κάλεσε να μην παρουσιάσουν συμπεριφορές αλαζονείας.

Δραγασάκης: Αλαζονεία και φακελάκια δεν ταιριάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο ΤΕΕ, την Τετάρτη το βράδυ ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών Γιάννης Δραγασάκης, έδωσε το περίγραμμα για το πώς θα πρέπει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίσει τις προσεχείς εθνικές εκλογές τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται και ένα δεύτερο σχέδιο «μακρού χρόνου».

Οπως μεταδίδει το Βήμα, ο κ. Δραγασάκης στάθηκε αρχικά στις προτεραιότητες και τους πόρους. «Εμείς δεν θα περιμένουμε να έρθει η ανάπτυξη και μετά οι θέσεις εργασίας, αλλά οι θέσεις εργασίας θα φέρουν την ανάπτυξη», σημείωσε διαχωρίζοντας το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ από αυτό που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

Οσον αφορά στο θέμα του χρέους εξέφρασε την άποψη πως αρκετοί Ευρωπαίοι καταλαβαίνουν καλύτερα από πολλούς στην Ελλάδα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ενώ πρόσθεσε ότι τα πιο κρίσιμα σημεία για την αναδιάταξη της οικονομίας είπε ότι αυτά είναι το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση -το οποίο για να διατηρηθεί κάτω από αυτές τις συνθήκες θα απαιτηθούν νέες περικοπές-, το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, η διευθέτηση του χρέους και η χρηματοδότηση ανασυγκρότησης.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ ο ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα αντικατασταθεί με άλλο φόρο, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα αποβλέπει να εισπράξει 3 δισ., όπως ο ΕΝΦΙΑ, αλλά από 1,2 έως 1,5 δισ. ευρώ.

Εμφανίστηκε δε θετικός στην προοπτική ίδρυσης μίας επενδυτικής τράπεζας, η οποία όπως σημείωσε θα μπορούσε να έχει ως κορμό το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι επί τάπητος στην Κουμουνδούρου βρίσκεται και η δημιουργία δικτύου μικρών περιφερειακών τραπεζών, ώστε να συμβάλλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Στο τέλος της ομιλίας του έδωσε οδηγίες για όσους θα συμμετέχουν στην υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και τους κάλεσε να μην παρουσιάσουν συμπεριφορές αλαζονείας, να μη δεχθούν να πάρουν «φακελάκι» και να επενδύσουν στο μορφωτικό επίπεδό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v