Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις

«Λίστα γάμου» για κάθε Έλληνα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να μας κάνει Βενεζουέλα της Ευρώπης, τόνισε ο πρωθυπουργός. Προανήγγειλε φοροαπαλλαγές, εγγυήθηκε για συντάξεις, μισθούς και α' κατοικία. Μπορεί να κλείσει η συμφωνία με τρόικα μέχρι τέλος Φλεβάρη.

Σαμαράς: Εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις

Τις φορολογικές ελαφρύνσεις που σχεδιάζει η Νέα Δημοκρατία περιέγραψε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον Ant1 ενώ παράλληλα, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι "θέλει να μας κάνει Βενεζουέλα της Ευρώπης, ενώ εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση σε συντάξεις και μισθούς, και ότι δεν θα πειραχθεί η πρώτη κατοικία. 

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του εγγυήθηκε επίσης ότι θα υπάρξει αποκατάσταση της ισόβιας σύνταξης για την πολύτεκνη μητέρα και ότι θα δοθεί επίδομα στους υπερήλικες ομογενείς. 

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι πλέον, έχουμε το δικαίωμα να προχωρήσουμε σε φοροαπαλλαγές γιατί μπήκαμε στην ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε:

- 15% φόρο από 25% τώρα στα επιχειρηματικά κέρδη. «Θα ξεκινήσει με μείωση 3% στον προϋπολογισμό του 2015 και τα επόμενα 4 χρόνια από 2%». Στόχος μας, τόνισε, είναι το flat rate tax σε όλη την Ελλάδα 15%. «Είναι το όχημα που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε και τους γείτονές μας που έχουν χαμηλή φορολογία».

- Μείωση σταδιακά του ΕΝΦΙΑ από το 2015. «Έχουμε ήδη μειώσει το φόρο ακινήτων δυο φορές. Θα προχωρήσουμε σε πρόσθετη μείωση 7% το 2015. Στα επόμενα χρόνια, θα τον κατεβάσουμε στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% τώρα. Και όχι μόνο αυτό. Το φόρο θα τον αποδώσουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση ήδη από την επόμενη τετραετία. Είναι μια μεταρρύθμιση – τομή που θα επιτρέρψει στους ΟΤΑ να γίνουν μοχλός ανάπτυξης και όχι ο επαίτης του κράτους».

- Ο φόρος εισοδήματος θα πάει στο 33%. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα τον πάει στο 60%. Είναι ο θάνατος της μεσαίας τάξης αλλά και του μεγάλου, που θα κάνει απολύσεις. Ποιος θα έλθει να επενδύσει;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας κάνει Βενεζουέλα της Ευρώπης

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τελικά τις εκλογές καθώς οι πολίτες θα σκεφτούν το διακύβευμα. «Τη σταθερότητα και την ασφάλεια που βρίσκεις στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είναι περίεργο να την αφήσεις ψηφίζοντας ένα κόμμα που κάνει τα πάντα για να μας φέρει σε σύγκρουση με τους εταίρους μας», σημείωσε. 

Τι είδους φιλοευρωπαϊκή πορεία θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ζητά να συνεργαστεί με κατ' εξοχήν αντιευρωπαϊκά κόμματα, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ, τόνισε. Ο κορμός της νέας βουλής θα πρέπει να είναι ο ευρωπαϊκός κορμός, σημείωσε, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας κάνει "Βενεζουέλα της Ευρώπης".  

«Το γ΄τρίμηνο του 2014 η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στν ευρωζώνη. Έχεις έτοιμες επενδύσεις που περιμένουν να φύγει η αβεβαιότητα για να έλθουν, είμαστε ένα βήμα πριν το μνημόνιο, έχουμε συμφωνήσει για προληπτική γραμμή στήριξης και με την πολιτική αβεβαιότητα, ο λαός βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο δίλημμα. Μένεις στο ευρώ ή πας με μαθητευόμενους μάγους που ούτε πάνε την Ευρώπη ούτε τους πάει η Ευρώπη;», υπογράμμισε.

«Τα μνημόνια έχει πει ότι θα τα σκίσει, θα τα καταργήσει, ότι θα συνεργαστεί με τις αγορές, ότι θα φύγει από την ευρωζώνη... Μπορεί να μπερδεύονται μεταξύ τους αλλά όλα αυτά είναι μονομερείς ενέργειες. Παίζουν την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια», τόνισε, ενώ χαρακτήρισε το πρόγραμμά του, "λίστα γάμου για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα".

Η μεγάλη διαπραγμάτευση

«Μέχρι τέλος Φλεβάρη μπορώ να κλείσω τη συμφωνία με τους δανειστές. Και εδώ τελειώνει το μνημόνιο και παίρνουμε 7,2 δισ. ευρώ», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα, σημείωσε ότι υπάρχει συμφωνία για προληπτική γραμμή στήριξης για να υπάρχει ένα «μαξιλάρι» για τυχόν δυσκολίες. Παράλληλα, σημείωσε, θα υπάρξει ελάφρυνση χρέους με επιμήκυνση και μικρότερα επιτόκια. «Η εξοικονόμηση, που θα ανέρχεται στα 2-3 δισ. κάθε χρόνο θα βοηθήσει να προχωρήσουμε σε φοροελαφρύνσεις. «Όλες οι φοροελαφρύνσεις που ετοιμάζουμε θα έχουν πλήρη κάλυψη και δεν θα μας βγάζουν από το στόχο μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σειρά ελαφρύνσεων που δεν ήθελε η τρόικα, και σε άλλες που ήθελε αλλά αρνήθηκε η Αθήνα. «Η τρόικα μας ζητούσε μείωση συντάξεων, αύξηση τιμών στα φάρμακα, αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Δεν το δέχτηκα. Καλός διαπραγματευτής είναι αυτός που βγάζει τη χώρα του από την ανάγκη νέων δανεικών. Όχι αυτός που προκαλεί ελλείμματα και τσακώνεται με το δανειστή του. Θυμάστε κάποιον που απειλούσε με πιστόλια στο τραπέζι; Θυμάστε τι έγινε μετά;», ανέφερε.

Σε αντιπαραβολή, σχολίασε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για συνολική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. «Τι εννοεί όταν λέει ότι θέλει επαναδιαπραγμάτευση; Μας δάνεισαν χώρες φτωχότερες με επιτόκια χαμηλότερα από αυτά που δανείζονται οι ίδιες. Τι θα τους πει; Δεν σας δίνουμε τους τόκους; Θα του δείξουν την πόρτα. Το είπε η Φινλανδία, το είπε η Γερμανία, το είπε η Αυστρία», τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτό θα είναι και η δικαιολογία και η μεγάλη απάτη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. «Βάζει το κούρεμα ως προϋπόθεση για να εφαρμόσει τα όσα υπόσχεται, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Και αυτό είναι και η μεγάλη απάτη. Γιατί όταν όλα τα κοινοβούλια της Ευρώπης του πούν όχι, θα γυρίσει πίσω και θα πεί ότι δεν γίνεται, άρα θα σας βάλω φόρους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Γιατί δεν δέχομαι ντιμπέιτ με τον Α. Τσίπρα 

Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο να διενεργηθεί debate με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, "γιατί είναι υβριστές. 2,5 χρόνια έχω να αντιμετωπίσω αλαζονεία και πολιτικό χουλιγκανισμό", ανέφερε. «Το μάθημα του το έχει πάρει στη Βουλή. Θα ήθελα να συζητήσω με κάποιον που δεν βρίζει και λέει και στα στελέχη του να μην βρίζουν».

«Δεν ξέρουν ούτε πόσες χώρες είναι στην ευρωζώνη ούτε πώς δουλεύουν τα έντοκα γραμμάτια. Μόλις αποκτήσει πολιτικό ήθος θα μπορούμε να μιλήσουμε. Ο Τσαρούχης έλεγε ότι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις. Αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν τα πάντα. Είναι ένας πύργος της Βαβέλ. Το πρωί σου λένε να μην πληρώσεις φόρους, το μεσημέρι να τους πληρώσεις και το βράδι ψάχνουν τα λεφτά. Και στο τέλος λένε 'να τυπώσουμε και 100 δισ. χρήμα'. Γιατί δεν τυπώνουν και 500 δισ. να λύσουν και το θέμα του χρέους;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κυβέρνηση συνεργασίας

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι θα αναζητήσει κυβέρνηση συνεργασίας με ευρύτερες εγκρίσεις. «Με όσους πιστεύουν στην Ευρώπη, θα συνεργαστούμε. Πρέπει να ξαναφτιάξεις μια Ελλάδα με γερά θεμέλια που θα ενώνει όλους τους Έλληνες», αναφέροντας το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την πλειοψηφία, όπως είπε, των ανεξάρτητων βουλευτών που ήθελαν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

 









 






ΣΥΡΙΖΑ: Λέει ψέματα ο Σαμαράς

Ο επικεφαλής του πειράματος με την ονομασία μνημόνιο έχει το θράσος να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να κάνει τη χώρα πειραματόζωο, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά τις συνεντεύξεις του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, "ο πρωθυπουργός που ταυτίστηκε με τους περισσότερους και πιο άδικους φόρους που γνώρισε ο τόπος, που διέλυσε τα μεσαία στρώματα, που έκανε τους φτωχούς φτωχότερους, που εκτίναξε την ανεργία και που απαξίωσε τους αγρότες, καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα. Όμως το περιεχόμενο του e-mail Χαρδούβελη για μειώσεις στις συντάξεις, νέους φόρους και νέα μέτρα φέρνει την υπογραφή του.

Ο κ. Σαμαράς λέει ψέματα όταν αναφέρεται στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όμως λέει ψέματα και κρύβεται και όταν αναφέρεται στις δικές του προθέσεις.

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα παραμερίσει τους ψεύτες πολιτικούς σαν τον κ. Σαμαρά".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v