Σαμαράς: Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν μνημόνια

Οι εκλογές κρίνουν την πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, θα τις κερδίσουμε, είπε ο πρωθυπουργός. Επικεφαλής του σχεδίου διάλυσης της χώρας ο Τσίπρας. Χτίζει άλλοθι με τα περί κουρέματος για νέους φόρους ή να βάλει χέρι στις καταθέσεις.

Σαμαράς: Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν μνημόνια

Μήνυμα νίκης έστειλε από την Καλαμάτα και την προεκλογική του ομιλία ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 

«Θα κερδίσουμε την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων 10ετιών», υπογράμμισ, τονίζοντας ότι η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση δεν είναι μόνο για την επόμενη τετραετία αλλά κρίνει την πορεία της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες. «Η νίκη αφορά όλους τους Έλληνες, όσους θέλουν να μείνει η χώρα στο ευρώ γιατί η άλλη πλευρά μας φέρνει σε σύγκρουση με την Ευρώπη», σημείωσε. 

Αφού αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης τα τελευταία 2,5 χρόνια, εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «επικεφαλής του σχεδίου διάλυσης της χώρας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν προχώρησε «γιατί χρειαζόταν τόσα δισεκατομμύρια πού ούτε το φωτοτυπικό της κ. Μακρή δεν θα μπορούσε να τυπώσει».

 



Όσον αφορά στο κούρεμα του χρέους που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, τον χαρακτήρισε ως "τη μεγάλη απάτη". «Γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, γιατί του το έχουν πει δημοσίως ότι κούρεμα δεν θα γίνει. Φτιάχνει το άλλοθί του. Δεν φταιω εγώ, θα πει. Οι κακοί ευρωπαίοι δεν με άφησαν να κουρέψω το χρέος. Γι αυτό θα σας βάλω φόρους ή θα βάλω χέρι στις καταθέσεις σας ή και τα δυο. 

«Τσίπρας ο σκηνοθέτης, ηθοποιοί οι συνιστώσες του. Λίστα γάμου και δώρο για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο Σαμαράς.

Χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «με βάση τα όσα λένε, θα φορολογήσουν με 60% τα εισοδήματα όλων των Ελλήνων, οι φόροι ακινήτων θα είναι 20 φορές μεγαλύτεροι από το σημερινό, σύμφνα με την ΠΟΜΙΔΑ, ενώ θα προχωρήσουν και σε εσωτερικό δανεισμό, βάζοντας χέρι στις καταθέσεις. Δεν τα λέω εγώ, οι υπεύθυνοι της οικονομικής πολιτικής τα λένε», υπογράμμισε.


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, είναι το άλλο όνομα της πολιτικής αβεβαιότητας που προσπαθεί να ξαναβουλιάξει τη χώρα στο χθες. Προσπαθούν να τάξουν στους μισούς τα πάντα και κλείνουν το μάτι στους άλλους μισούς. Μέσα στη χώρα υπόσχονται και εκτός χώρας καθησυχάζουν. Είναι όμως σίγουρη απελπισία γιατί το 2014 δεν είναι το 1981. Η Ελλάδα δεν μπορεί να τυπώνει χρήμα. Εκτός, σημείωσε, αν όντως θέλουν να γυρίσουν στις δραχμές.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που αναμένεται να ανακοινώσει η ΕΚΤ, υπογράμμισε: «Έχω δώσει μάχη και φαίνεται ότι την κερδίζουμε, για να ενταχθεί και η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Αλλά με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και αυτό δείχνει να αμφισβητείται. Όταν όμως κερδίσουμε τις εκλογές, θα φύγει η πολιτική αβεβαιότητα, αυτό το σύννεφο που σκεπάζει τα πάντα.»

Μας λένε, τόνισε, ότι θα διαπραγματευθούν καλύτερα από εμάς. Πότε διαπραγματεύθηκε ο κ. Τσίπρας και με ποιον; «Εμείς βγαίνουμε από τα μνημόνια και το ήξερε ο Τσίπρας, γι' αυτό και προκάλεσε εκλογές. Γιατί χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν μνημόνια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Τι μπορούμε να δώσουμε 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας για μείωση του φόρου επιχειρήσεων και του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, εγγυήθηκε προσωπικά ότι: 

-Δεν θα υπάρξει άλλη μείωση συντάξεων

-Θα αποκατασταθεί η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μάνα

-Η εξισωτική αποζημίωση για τους κτηνοτρόφους θα δοθεί τα επόμενα 24ωρα

-Κανείς δεν θα πειράξει την πρώτη κατοικία

-Σε δυο χρόνια θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα του μισθού των ενστόλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v