Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: «Οι αναποφάσιστοι είναι δικοί μας»

O πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της ΝΔ και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών. Απόψε μεταβαίνει στην Πύλο, όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Σαμαράς: «Οι αναποφάσιστοι είναι δικοί μας»
Το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συνομίλησε με ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και μάλιστα απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «Πάμε γερά για το 14% των αναποφάσιστων που είναι δικοί μας».

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τον κ. Σαμαρά να δέχεται πολλές ερωτήσεις από ξένους δημοσιογράφους.

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση το μεσημέρι με το Γκίκα Χαρδούβελη ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Απόψε ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Μεσσηνία όπου αύριο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Χθες ο πρωθυπουργός από το γήπεδο του τάε κβο ντο εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα. 

«Το ατύχημα Τσίπρα δεν θα συμβεί, δεν θα τους επιστρέψουμε να γυρίσουμε πίσω». «Οι πιέσεις που μπορούν να μας ασκηθούν απ’ έξω είναι συντριπτικές», είπε ο πρωθυπουργός. «Αν σταματήσει η παροχή ρευστότητας θα γυρίσουμε στην ύφεση. Δεν το γνώρισε η Ελλάδα, αλλά η Κύπρος το έζησε και υποχρεώθηκε σε περιορισμούς στις αναλήψεις καταθέσεων», δήλωσε.

Εγώ δεν έταξα παροχές με δανεικά. Βήμα βήμα στα 2,5 χρόνια η χώρα στάθηκε στα πόδια της. Ο κόσμος υπέφερε και υποφέρει αλλά μπήκαν τα θεμέλια της επόμενης ημέρας. Για πρώτη φορά τα εισοδήματα των Ελλήνων σταμάτησαν να μειώνονται και αυξήθηκαν οριακά το τρίτο τρίμηνο.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε και πέρασε μια σειρά μέτρα που η τρόικα δεν ήθελε (μείωση φόρων στα καύσιμα, την εστίαση, τις 100 δόσεις για τα χρέη), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε συνέχεια «όχι». Όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί το «λόμπι της δραχμής» και τις συντεχνίες των συνδικαλιστών.

Ετοιμάζουμε ευρείας κλίμακας μειώσεις φόρων. «Θα κόψουμε τον ΕΝΦΙΑ 7% από φέτος και θα συνεχίσουμε. Ο φόρος ακινήτων θα είναι σε τρία χρόνια κάτω από το μέσο όρο της Ευρώπης και θα τον αποδώσουμε στους δήμους. Θα αλλάξουμε και τις αντικειμενικές αξίες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα βάλει ένα νέο φόρο που θα χτυπήσει την μεσαία τάξη. «Αυτό δεν είναι ελπίδα, είναι λεπίδα».

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι θα μειωθούν οι υψηλοί συντελεστές στο ΦΠΑ, αρχής γενομένης από τον ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία για να πάρει μπροστά η οικοδομή, αλλά και οι φόροι στις επιχειρήσεις. «Δεν μπορούσα να το κάνω τα τελευταία δυο χρόνια, τώρα μπορούμε νοικοκυρεμένα και προγραμματισμένα». Παράλληλα, όπως υποστήριξε χθες, θα επιστραφούν οι περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v