Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Θα φορέσω γραβάτα όταν κουρευτεί το χρέος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλώντας με δημοσιογράφους απέφυγε να απαντήσει στο τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δήλωσε ότι στις περιοδείες συνάντησε ένα χαρούμενο κλίμα και πως ο κόσμός πηγαίνει στην κάλπη χαρούμενος.

Τσίπρας: Θα φορέσω γραβάτα όταν κουρευτεί το χρέος
Χαλαρή συζήτηση με δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έκανε 11 περιοδείες σε 15 μέρες στην επαρχία, και παντού συνάντησε ένα άλλο, χαρούμενο κλίμα, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά με τις εκλογές του 2012, ότι ο κόσμος πηγαίνει στην κάλπη χαρούμενος.

Ανέφερε επίσης ότι το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ ερωτηθείς τι θα κάνει με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας υπενθύμισε τη φράση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι τις καλύτερες αποφάσεις τις παίρνεις στο μαξιλάρι σου.

Εξάλλου, όταν ρωτήθηκε πότε θα φορέσει γραβάτα απάντησε χαριτολογώντας: «Όταν θα καταφέρει να κουρευτεί το χρέος».

«Η οικονομία θα είναι ασφαλής με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής τόνισε πως «στις 26 Ιανουαρίου θα συζητήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για το τέλος του μνημονίου και την διάλυση του μοντέλου της τρόικας».

«Η συνεργασία της Ελλάδας με τους εταίρους της στο πλαίσιο της ΕΕ καθώς και η επαφή με το ΔΝΤ θα συνεχιστούν πάνω σε μια βάση ισότιμη και εποικοδομητική. Η διαπραγμάτευση δηλαδή θα μεταφερθεί από το επίπεδο της τρόικας στο επίπεδο των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

Η νέα διαπραγμάτευση είναι ήδη δεκτή από την ΕΕ. Δεν θα γίνει μεταξύ τεχνοκρατών και στο ΥΠΟΙΚ ή στο Παρίσι όπως έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά για λόγους εντυπώσεων αλλά στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο και στο πλαίσιο της ένωσης».

Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις των πολιτών τονίζει πως «οι καταθέτες μπορούν να είναι ήσυχοι ότι ακόμα και μια επίπονη και μακρά διαπραγμάτευση δεν θα έχει αντίκτυπο στη διαθεσιμότητα των καταθέσεων. Ταυτόχρονα οι ανελαστικές δαπάνες του δημοσίου μπορούν να καλυφθούν. Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει αυτό που συνέβη στην Κύπρο, σε καμία περίπτωση. Η οικονομία θα είναι ασφαλής με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «τα κεφάλαια που χρειαζόμαστε για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, βάσει του προγράμματος της ΔΕΘ, είναι εξασφαλισμένα. Τα κεφάλαια που θα οδηγήσουν στην επιστροφή στην ανάπτυξη και στη δραστική μείωση της ανεργίας θα προέλθουν από την αλλαγή των όρων ανάμεσα στο δημόσιο χρέος και στην ασκούμενη οικονομική πολιτική».

Ερωτηθείς για το θέμα των τραπεζών υπογραμμίζει πως τραπεζικά κέντρα για μια ακόμη φορά διασπείρουν ανειπόστατους φόβους ώστε να ξαναζωντανέψουν στην κάλπη πολιτικούς και κόμματα-ζόμπι που υπήρξαν για δεκαετίες εντολοδόχοι και συνεργάτες τους.

Το σημερινό τραπεζικό, οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο είναι το ίδιο που πρωτοστάτησε στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Δεν έχει πάψει από τότε να επιβάλλει στη χώρα θέσεις, απόψεις, κυβερνήσεις, νομοσχέδια και αποφάσεις. Έχουν χάσει κάθε ηθική νομιμοποίηση«, σημειώνει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι η πρώτη θεσμική μας πρωτοβουλία θα είναι οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος της Θεσσαλονίκης θα προστεθεί αυτούσιος στις προγραμματικές δηλώσεις.

Παράλληλα αλλάζουμε την κυβερνητική δομή με ένα μικρό σχήμα 10 υπουργείων, ενώ θα μειώσουμε τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων, συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο δεύτερος άξονας αφορά τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση για την πάταξη της διαφθοράς και της ανομίας για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και του μαύρου πολιτικού χρήματος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v