Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reuters: Ορόσημο για την Ευρώπη μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει άλλο ένα σημείο καμπής για την Ευρώπη μετά την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, αναφέρει το δημοσίευμα.

Reuters: Ορόσημο για την Ευρώπη μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

H εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα αναμένεται να φέρει στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει δεσμευθεί να καταργήσει τα επώδυνα μέτρα λιτότητας, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει άλλο ένα σημείο καμπής και ορόσημο για την Ευρώπη μετά την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτήσει την πρωτιά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν είναι σαφές αν θα μπορέσει να κυβερνήσει αυτοδύναμος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ όπως επίσης να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία με την τρόικα αλλά και να διαγράψει το μεγαλύτερο χρέος της Ελλάδας, τονίζει το Reuters

Παράλληλα θέλει να αυξήσει τον κατώτερο μισθό αλλά και να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας.

To δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι τα exit polls θα ανακοινωθούν στις 19.00, ενώ τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται στις 21.30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v