Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβληματισμός και γκρίνια στη ΝΔ

Οι εκτιμήσεις του επιτελείου προβλέπουν ότι η τελική διαφορά θα είναι κοντά στο υψηλό της ΝΔ και το χαμηλό του ΣΥΡΙΖΑ. Δυσφορία για το αποτέλεσμα.

Προβληματισμός και γκρίνια στη ΝΔ

Ο Α. Σαμαράς από στιγμή σε στιγμή θα κάνει δηλώσεις στο Ζάππειο Μέγαρο σε μια δύσκολη στιγμή για το κόμμα και ενώ σε σχέση με τις εσωκομματικές ζυμώσεις, συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε ότι «δεν ετέθη θέμα παραίτησης του κ. Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ». 

Εν τω μεταξύ ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε στον Αλ. Τσίπρα και τον συνεχάρη για την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, στο ερώτημα αν θα δρομολογήσει διαδικασίες για συνέδριο του κόμματος, απαντούν ότι «ακόμη δεν υπάρχει κάτι επ' αυτού» αφήνοντάς το ανοικτό.

Ο πρωθυπουργός ήταν από νωρίς στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ. Εκεί μαζί με τους στενούς του συνεργάτες παρακολούθησε τα exit poll. Συνεργάτες του παραδέχονται την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι και την διαφορά. Παράλληλα εκτιμούσαν νωρίτερα πως δεν θα είναι το τελικό αποτέλεσμα αυτό που παρουσιάστηκε στα exit poll. 

«Τα exit polls δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αμφισβητούμε, ωστόσο σας επισημαίνουμε ότι σε μία σειρά από προηγούμενες αναμετρήσεις όπως στις περιφερειακές με την κ. Δούρου τα exit polls απήχαν από το τελικό αποτέλεσμα.

Εφόσον δεν γνωρίζουμε την διαφορά θα πρέπει να περιμένουμε. Σας επισημαίνουμε ότι υπάρχει και ένα διαφορετικό exit poll από την εταιρία K Research σύμφωνα με την οποία η ΝΔ κινείται από 25-28% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 33,5-37,%. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τους απόλυτους αριθμούς για να βάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με τις ψήφους που έχασε το κόμμα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Πάνως υπήρξε μεγάλη αποχή» αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

Σιγά –σιγά αρχίζουν να προσέρχονται όλα τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ και ανεβαίνουν στον τρίτο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του Προέδρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v