Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέχεια επαφών OnTelecoms-Vodafone

Νέες πληροφορίες για συνέχιση των συνομιλιών ανάμεσα σε Vodafone και On Telecoms έρχονται να προστεθούν στον κύκλο επαφών που πραγματοποιεί η τελευταία εταιρία με απώτερο σκοπό την εύρεση επενδυτικών κεφαλαίων.

  • του Ηλία Ντράλλου
Συνέχεια επαφών OnTelecoms-Vodafone
Νέες πληροφορίες για συνέχιση των συνομιλιών ανάμεσα στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone και στην εταιρία σταθερής τηλεφωνίας On Telecoms έρχονται να προστεθούν στον κύκλο επαφών που πραγματοποιεί η τελευταία εταιρία με απώτερο σκοπό την εύρεση επενδυτικών κεφαλαίων.

Ως γνωστόν, η διοίκηση της On Telecoms έχει εντείνει το τελευταίο διάστημα τις προσπάθειές της για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή και, όπως αναφέρει στέλεχος της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, η προοπτική μιας συμφωνίας ανάμεσά τους έχει αυξηθεί μετά και την απόφαση της Vodafone να εισέλθει δυναμικότερα στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας.

Άλλωστε και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Vodafone κ. Ν. Σοφοκλέους έχει γνωστοποιήσει δημοσίως την πρόθεση της εταιρίας να αποκτήσει αυτόνομη παρουσία στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας το πρώτο εξάμηνο του 2009 και να προσφέρει όλες τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες που υπάρχουν στην αγορά αυτή τη στιγμή, όπως IPTV, ευρυζωνικό δίκτυο κ.ά.

Επίσης, το γεγονός ότι η Wind συνδυάζει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας μέσω της Tellas και η Cosmote μέσω του ΟΤΕ οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο θέμα αυτό η Vodafone μειονεκτεί, με επιπτώσεις και στη συνδρομητική βάση της, γεγονός που αποτελεί και τον κύριο λόγο επικέντρωσή της στον χώρο των υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

Για τη Vodafone η ένταξη στο πελατολόγιο των περίπου 120.000 συνδρομητών και του μεριδίου αγοράς περίπου 16% στον χώρο του double play, που κατέχει η εταιρία σταθερής τηλεφωνίας αποτελούν στοιχεία που σε συνδυασμό με το ιδιόκτητο δίκτυό της θα ενίσχυαν τη θέση της στην τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Επίσης, αν και γίνεται λόγος για εκ νέου προσέγγιση της Wind, της κυπριακής Cyta και της Forthnet, από τη διοίκηση της On Telecoms, η συνέχιση των σχετικών συνομιλιών με την τελευταία εταιρία φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, αφού η διοίκηση της Cyta διερευνά την απόκτηση ενός από τους υφιστάμενους παρόχους, προκειμένου να αναπτυχθεί και κατ’ επέκταση να διευρύνει την πελατειακή βάση της.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της On Telecoms επιδιώκει να εισέλθει στρατηγικός επενδυτής και να αυξηθεί σημαντικά το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας μέχρι το Μάρτιο του 2009, καθώς τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος τα προβλήματα ρευστότητας να επιδεινωθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v