Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον "αέρα" η συνεργασία Ιατρικού - Ντυνάν;

Αδειοδότηση για την αυτόνομη λειτουργία μαιευτικής κλινικής ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ερρίκος Ντυνάν, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για τη συνεργασία που έχει ανακοινωθεί με το Ιατρικό Αθηνών στον ίδιο τομέα.

Στον αέρα η συνεργασία Ιατρικού - Ντυνάν;
Aναπάντεχη είναι η τροπή που έλαβε αυτές τις μέρες η πολυδιαφημισθείσα σύμπραξη του Ιατρικού Αθηνών με το Ερρίκος Ντυνάν για τη λειτουργία μαιευτικής κλινικής με την επωνυμία ΓΑΙΑ στις εγκαταστάσεις του δεύτερου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day, η διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν φέρεται να έχει αποστείλει επίσημο έγγραφο προς το εποπτεύον υπουργείο Υγείας, με το οποίο... ζητά αυτόνομη άδεια λειτουργίας μαιευτικής κλινικής, γεγονός που εμπράκτως… διαψεύδει ότι υφίσταται ανάλογη συνεργασία με το Ιατρικό Αθηνών!

Να σημειωθεί ότι ως εισηγμένη εταιρία το Ιατρικό Αθηνών έχει δηλώσει στις χρηματιστηριακές αρχές (21/1/09) την ίδρυση της 100% θυγατρικής του ΓΑΙΑ ως μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής, δεσμευόμενη δε στις 4 Μαΐου ότι εντός του  Ιουλίου 2009 (σ.σ.: περασμένου πλέον)θα είχε και την επίσημη έναρξη λειτουργίας της!

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, το Ιατρικό Αθηνών θα επινοικίαζε από το Ερρίκος Ντυνάν τον 7ο και μέρος του 6ου ορόφου όπου θα στεγαζόταν η εν λόγω αδειοδοτημένη μαιευτική κλινική, πλην όμως οι πληροφορίες την έφερναν σε αναζήτηση του κατάλληλου σχήματος για να είναι τυπικά εντάξει με τη νομοθεσία.

Η τελευταία εξέλιξη όμως με το Ερρίκος Ντυνάν να ζητά άδεια λειτουργίας για μαιευτική - γυναικολογική, σαν να μην υφίσταται καμία συμφωνία συνεργασίας με το Ιατρικό Αθηνών, ανατρέπει τα μέχρι χθες θεωρητικά δεδομένα και δημιουργεί ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Κι αυτό καθώς από την πλευρά της εισηγμένης Ιατρικό Αθηνών δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ανακοίνωση που να αλλάζει τα προηγουμένως και επισήμως ανακοινωθέντα.

Επιπροσθέτως, στις 26 Ιουνίου 2009, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ιατρικού Αθηνών ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με τη ΓΑΙΑ βασισμένες στο δεδομένο της αδειοδοτημένης λειτουργίας της, όπως η παροχή εγγυήσεων από τη μητρική της καθώς και η παροχή άδειας αγοράς μετοχών από συνεργάτες ιατρούς και εργαζομένους.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι για την ακριβή σχέση του Ιατρικού Αθηνών και του Ερρίκος Ντυνάν επερώτηση έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Φλωρίδης προς τον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο. Επί τη βάσει του δεδομένου ότι το Ερρίκος Ντυνάν είναι νοσηλευτικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο επιχορηγείται και εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας, ο βουλευτής απηύθυνε στον υπουργό σειρά ερωτήματα.

--- Τι απαντά το Ιατρικό

Καμιά ουσιαστική απάντηση δεν δίνει το Ιατρικό Αθηνών όσον αφορά το δημοσίευμα του euro2day.gr για την λύση της συνεργασίας με το Ντυνάν.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού προς το ΧΑ έχει ως εξής:

«Σε απάντηση προηγηθέντος προφορικού ερωτήματός σας, σας γνωρίζουμε ότι ο σχεδιασμός της Εταιρείας μας για τη δημιουργία μαιευτικής γυναικολογικής κλινικής συνεχίζεται.

Αναφορικά με δημοσιεύματα που υπάρχουν σε εφημερίδες και διαδικτυακούς τόπους η Εταιρεία μας τονίζει ότι με συνέπεια πάντα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για όποιες επιχειρηματικές εξελίξεις υπάρχουν με την ολοκλήρωση του επιχειρησιακού της σχεδιασμού».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v