Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό: Μέρισμα 0,05€ - Αγορά ιδίων μετοχών

Τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή για το 2008, ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση του Ιατρικού Αθηνών. Αποκοπή 6/7/09. Αγορά ιδίων μετοχών έως το 10%.

Ιατρικό: Μέρισμα 0,05€ - Αγορά ιδίων μετοχών
Τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή για το 2008, ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση του Ιατρικού Αθηνών, που συνήλθε σήμερα 26 Ιουνίου, με απαρτία 70,668%.

Το εν λόγω ποσό μερίσματος υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 10% (0,005 ευρώ ανά μετοχή), και συνεπώς οι μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό 0,045 ευρώ ανά μετοχή.

Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Δευτέρα 06/07/2009.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το νέο αναθεωρημένο Κανονισμό του Χ.Α. οι εταιρικές πράξεις από 01.01.2009 διενεργούνται με βάση τον κανόνα record date που αντικαθιστά τον κανόνα trade date.

Με το νέο κανόνα, δικαιούχοι της εταιρικής πράξης (εν προκειμένω του μερίσματος) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της σχετικής ημέρας (record date). Συνεπώς δικαιούχοι του ως άνω μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αϋλων Τίτλων της Εταιρείας κατά την record date, ήτοι την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009.

Η πληρωμή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της Εθνικής Τράπεζας από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009 έως και την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010.

Επίσης, αποφασίστηκε η  αγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10% του συνόλου των μετοχών με κατώτερη τιμή ανά μετοχή τα 1,5 ευρώ και ανώτερη τα 4 ευρώ. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 12 μήνες από την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης.

Ακόμα, η Γ.Σ. αποφάσισε τη συμμετοχή σε Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) και να δοθεί η άδεια αγοράς μετοχών της θυγατρικής εταιρίας "Γαία Μαιευτικό και Γυναικολογικό Κέντρο Αθηνών Α.Ε." από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, συνεργάτες ιατρούς και εργαζόμενους, και η παροχή σχετικής εξουσιοδότησης στο Δ.Σ.

Τέλος, αποφάσισε να δοθεί άδεια παροχής εγγυήσεως υπέρ της θυγατρικής εταιρείας "Γαία Μαιευτικό και Γυναικολογικό Κέντρο Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v