Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: «Κλειδώνει» ΑΜΚ περίπου 2 δισ.

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται το Μέγαρο Καρατζά, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Euro2day.gr. Ανεκλήθησαν εορταστικές άδειες. Τα "ντεσού" και το χρονοδιάγραμμα του εγχειρήματος της αύξησης κεφαλαίου.

Εθνική: «Κλειδώνει» ΑΜΚ περίπου 2 δισ.

Πολύ κοντά στο να «κλειδώσει» τις αποφάσεις για την υλοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 2 δισ. ευρώ είναι όπως όλα δείχνουν η Εθνική Τράπεζα, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας αναμένεται να συνεδριάσει στις αρχές της εβδομάδας (Δευτέρα ή Τρίτη) για την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μάιου, με πιθανή ημερομηνία την 9η Μαίου, όπως αναφέρει ο Χαμαιλέοντας.

Όλες οι ενδείξεις από το Μέγαρο Καρατζά συντείνουν στην εκτίμηση ότι η απόφαση για αύξηση κεφαλαίου έχει «κλειδώσει» καθώς ανεστάλησαν οι εορταστικές άδειες σε σειρά από στελέχη, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατάρτιση του ενημερωτικού δελτίου και να προετοιμαστούν οι παρουσιάσεις της τράπεζας στο εξωτερικό.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr η αύξηση θα είναι πιθανότατα με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο παροχής εγγύησης κάλυψης από πλευράς των ξένων επενδυτικών τραπεζών που θα αναλάβουν το book building.

Η Εθνική επιδιώκει να αξιοποιήσει το καλό κλίμα που υπάρχει στις αγορές και να αντλήσει άμεσα κεφάλαια της τάξης των 2 δισ. που θα λειτουργήσουν ως μαξιλάρι ασφαλείας για την κάλυψη των κεφαλαιακών της αναγκών και την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών, ύψους 1,35 δισ.

Σημειώνεται ότι το capital plan με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων θα υποβληθεί κανονικά έως τις 15 Απριλίου στην ΤτΕ. και πρόθεση της τράπεζας είναι να υλοποιηθεί εντός του χρονικού διαστήματος που θα θέσει ο επόπτης.

Το ύψος των κεφαλαίων που αντληθεί θα είναι σίγουρα υψηλότερο των 1,75 δισ. που "σήκωσε" η Τράπεζα Πειραιώς.

Xρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v