Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Exin: Συνεχίζεται η αναζήτηση επενδυτών για Εθνική Ασφαλιστική!

Ο πλειοδότης για την απόκτηση του 75% της μεγαλύτερης ασφαλιστικής ενημέρωσε την ΤτΕ ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η συζήτηση για την είσοδο νέων βασικών μετόχων στο σχήμα. Η απάντηση της Pimco στο Euro2day.gr και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

Exin: Συνεχίζεται η αναζήτηση επενδυτών για Εθνική Ασφαλιστική!

Άπραγη θα παρέλθει, όπως όλα δείχνουν, άλλη μια προθεσμία για την κατάθεση από την Exin πλήρους φακέλου για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς η εταιρεία που πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό συνεχίζει να αναζητά, οκτώ μήνες μετά, βασικούς επενδυτές που θα χρηματοδοτήσουν το deal.

Η Exin είχε ενημερώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα της Ελλάδος πως στα τέλη του τρέχοντος μήνα θα ήταν σε θέση να καταθέσει πλήρη φάκελο στην ΤτΕ, ο οποίος θα εμπεριείχε την ομάδα των βασικών επενδυτών.

Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα εδραζόταν, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, στο γεγονός ότι για τις 29 Ιανουαρίου είχε προγραμματισθεί επενδυτική επιτροπή της PIMCO, η οποία θα αποφάσιζε τη συμμετοχή της ή όχι στο σχήμα βασικών επενδυτών για την αγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το τέλος του μήνα ήρθε και η Exin δεν κατέθεσε φάκελο. Περιορίστηκε σε μια επιστολή, με την οποία ενημέρωσε την TτE ότι συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με δυνητικούς επενδυτές.

Το Euro2day.gr απευθύνθηκε χθες στην PIMCO ρωτώντας, αρμοδίως, αν όντως υπήρξε σύγκληση της επενδυτικής επιτροπής στις 29 Ιανουαρίου. Η απάντηση της εταιρείας περιορίστηκε στο «ουδέν σχόλιο».
Υπό τα παραπάνω δεδομένα, η Exin ή πρέπει να δείξει το χρήμα (σ.σ. το σχήμα των βασικών επενδυτών) αρμοδίως ή έστω να παράσχει ξεκάθαρες διευκρινίσεις:

* Έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με την PIMCO και αν ναι, θα συμμετάσχει ή όχι η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στο σχήμα βασικών επενδυτών, το οποίο θα αποκτήσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής;

* Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την PIMCO, πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που προκλήθηκε από την απόφαση της Calamos Asset Managenent, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, να βάλει λιγότερα κεφάλαια, υποβαθμιζόμενη από management σε limited partner;

* Έχει βρει άλλους χρηματοδότες η Exin και θα χρειασθεί, πιθανώς, πρόσθετος χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας πριν καταθέσει πλήρη φάκελο;

* Υπάρχει σχέδιο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού, μέσω δανειακής μόχλευσης, όπως ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύματα σε εγχώρια μέσα ενημέρωσης; Έχει τεθεί μια τέτοια δομή υπόψη του πωλητή και του επόπτη και έχει την αρχική συναίνεσή τους;

Πρόκειται για αναπόφευκτες διευκρινίσεις, μετά τη διαβεβαίωση Fairfield ότι η χρηματοδότηση έχει εξασφαλισθεί με την Calamos Asset Management να μετατρέπεται σε μέτοχο μειοψηφίας.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, αν η TτE θέλει δύο μήνες για να ελέγξει έναν πλήρη φάκελο, αυτός πρέπει να κατατεθεί στις αρχές του επόμενου μήνα, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση πριν την ολοκλήρωση του stress test και η συναλλαγή να συνυπολογιστεί στο stress test.

Αυτή είναι η τελευταία παράταση που μπορούσε να δώσει και έδωσε η Εθνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v