Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Fairfield (Exin): Δεν απειλείται το ντιλ της Εθ. Ασφαλιστικής

Ο ιδρυτής του ομίλου δηλώνει πως η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί και ότι η Calamos Asset Management παραμένει πολύτιμος συνεργάτης και επενδυτής μειοψηφίας στο ντιλ. Που αποδίδει τις καθυστερήσεις.

M. Fairfield (Exin): Δεν απειλείται το ντιλ της Εθ. Ασφαλιστικής

Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό της Exin στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής υποστηρίζει ο Matt Fairfield, ιδρυτής του ομίλου, στη σκιά των πληροφοριών για συζητήσεις με την Pimco και την Berkshire Hathaway προκειμένου οι τελευταίες να συμμετέχουν στο deal.

Το διεθνές περιοδικό «Reinsurance», φιλοξενεί δήλωση του επιχειρηματία στην οποία υποστηρίζει: Το ντιλ της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Ελλάδα προχωρά και δεν απειλείται. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί. Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό».

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η Calamos Asset Management παραμένει πολύτιμος συνεργάτης της Exin και επενδυτής μειοψηφίας στο ντιλ». Προσέθεσε δε ότι η συμφωνία προγραμματίζεται να κλείσει στο τέλος του πρώτου τριμήνου συμπληρώνοντας ότι είναι «σχετικά φυσιολογικό» να αλλάζει το χρονοδιάγραμμα μιας εξαγοράς.

Στη δήλωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προσθέτει ότι το stress test των ελληνικών τραπεζών οδήγησε «ορθά» σε εξονυχιστικό έλεγχο των σημαντικών συμφωνιών. Η Εθνική Ασφαλιστική που ελέγχεται από την ΕΤΕ και η συναλλαγή θα απελευθερώσει εποπτικά κεφάλαια και θα προσφέρει επιπρόσθετο κεφάλαιο Tier 1 για να βοηθήσει στα επικείμενα stress test.

«Η Exin και οι κεφαλαιακοί εταίροι της είναι δεσμευμένοι να δουλέψουν με την ΤτΕ για να ολοκληρώσουν τις νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις της διαδικασίας».

Όπως πάντως σημειώνει το περιοδικό η απόφαση να εκδοθεί η δήλωση βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την προηγούμενη ανακοίνωση της Exin που αναρτήθηκε στο site του ομίλου.

«Η Exin είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος για την ολοκλήρωση της συναλλαγής (σ.σ. Εθνική Ασφαλιστική). Εντός αυτού του πλαισίου, ένας επικαιροποιημένος φάκελος υποβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα».

«Σε συνέχεια της υποβολής, αναδύθηκαν άρθρα με εικασίες και φήμες για τη συμμετοχή στην εξαγορά διάφορων οντοτήτων. Στις φήμες και τις εικασίες δεν θα γίνει σχολιασμός. Η Exin και οι κεφαλαιακοί εταίροι παραμένουν δεσμευμένοι να εκτελέσουν τη συναλλαγή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v