Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λανακάμ: Στο +30% οι πωλήσεις εξαμήνου

Στους στόχους της εισηγμένης είναι να διευρύνει την παρουσία της στο χώρο των ενδυμάτων και των αξεσουάρ. Ηδη ξεκίνησε τρεις νέες συνεργασίες. Τα σχέδια για το ακίνητο στην Καλλιθέα.

Λανακάμ: Στο +30% οι πωλήσεις εξαμήνου

Με άνοδο της τάξεως του 30% έκλεισε το πρώτο φετινό εξάμηνο ο κύκλος εργασιών της Λανακάμ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Δαμίγος στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της ανόδου που σημείωσαν οι πωλήσεις της προηγούμενης χρονιάς (1,974 εκατ. έναντι 1,792 εκατ. το 2021), κατά την οποία τα καθαρά κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 236 χιλ. (έναντι 336 χιλ. ευρώ το 2021). Στις 31/12/2022 τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας είχαν αυξηθεί στα 8,455 εκατ. ευρώ, όταν η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία στο ταμπλό του ΧΑ είναι χαμηλότερη.

Στους στόχους της εισηγμένης είναι να διευρύνει την παρουσία της στο χώρο των ενδυμάτων και των αξεσουάρ και ενδεικτικές είναι οι νέες συνεργασίες που έχει συνάψει με τρία brands. Ειδικότερα, πρόκειται για:

α) Τα ρούχα και αξεσουάρ της NAF-NAF τα οποία μπαίνουν δυναμικά στην ελληνική αγορά σε καταστήματα λιανικής και corners.

β) Τις τσάντες της Liebeskind που έχουν ισχυρή παρουσία στη γερμανική αγορά.

γ) Τις τσάντες της δανέζικης HVISC που παράγονται από 96% πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά.

Απαντώντας η διοίκηση της εταιρείας σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσε μεταξύ άλλων:

  • Αυτή τη στιγμή το μόνο ακίνητό της που δεν εκμεταλλεύεται η Λανακάμ είναι αυτό της Καλλιθέας, το οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε show room για να εξυπηρετήσει της ανάγκες της εταιρείας.
  • Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης της εισηγμένης σε άλλες δραστηριότητες.
  • Τέλος, στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ψηφίστηκε η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v