Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, το Μάρτιο δεν θα έχουμε χρήματα

Κάλεσμα νίκης της ΝΔ απεύθυνε ο πρωθυπουργός μια εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στρέφοντας παράλληλα τα «πυρά» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαμαράς: Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, το Μάρτιο δεν θα έχουμε χρήματα

Κάλεσμα νίκης της ΝΔ απεύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς μια εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στρέφοντας παράλληλα τα «πυρά» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η χώρα βρίσκεται «στο σημείο της απογείωσης ή της καθίζησης» και πρόσθεσε πως «Είμαστε πολύ κοντά στο καλύτερο και πολύ κοντά στο χειρότερο για τον τόπο», ενώ απαντώντας σε ερώτημα για ενδεχόμενη συνεργασία της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που τo χρειαστεί ο τόπος, το απέκλεισε κατηγορηματικά: «Η χώρα χρειάζεται ένα σταθερό τιμόνι με πραγματική φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση...Αρνούμαι να συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή αγαπάω την πατρίδα»ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ θα συνεργαστεί μόνο «με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «Είναι λάτρης και είναι οπαδός και είναι θιασώτης ενός συστήματος οικονομικού το οποίον έχει παγκοσμίως αποδειχθεί ότι δεν δουλεύει».




Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας πως «αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, Μάρτιο, Απρίλιο προβλέπω να χρειαζόμαστε χρήματα τα οποία δεν θα έχουμε γιατί αυτοί πάνε να κάνουν διαπραγματεύσεις όπως κάνουν το συνέδριο τους, διαρκείς και αυτές οι συνεχείς διαπραγματεύσεις, γιατί οι άλλοι δεν θα δέχονται αυτά τα οποία ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει ότι η αγορά εν τω μεταξύ θα «παγώσει», ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τις διεθνείς αγορές που θα μας εγκαταλείψουν και φοβάμαι ότι η οικονομία και αυτή θα «παγώσει» και θα επιστρέψουμε στην ύφεση» ενώ χαρακτήρισε ως «παραμύθι» το σενάριο περί αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές.




Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ 7% το 2015-Μείωση φορολογίας φυσικών προσώπων

Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως θα μειωθεί «Εμείς θα δώσουμε τώρα μια πρόσθετη μείωση. Θέλουμε να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ σταδιακά από φέτος. Θα ξεκινήσει 7% μείωση εντός του 2015» προσθέτοντας πως «σήμερα ο ΕΝΦΙΑ έχει το 1,43% του συνόλου του πλούτου των Ελλήνων. Αυτό σταδιακά θα πάει στο 1%». Σσχετικά με την φορολογία στα φυσικά πρόσωπα είπε πως θα μειωθεί σταδιακά από το 45% στο 33%.

Τέλος Φεβρουαρίου τελειώνει το μνημόνιο

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγμαετεύσεις και τους δανειστές επεσήμανε ότι «τέλος Φεβρουαρίου κλείνουμε τη συμφωνία και το μνημόνιο τελειώνει. Σημαίνει 7,2δισ. για να πληρωθούν οι αναγκαίες υποχρεώσεις από τον Μάρτιο και μετά. Αν δεν τα έχεις αυτά τα 7,2 δισ. θα πρέπει να βάλεις χέρι στις καταθέσεις των πολιτών». Επανέλαβε πως «δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα» αλλά και ότι «Θα προχωρήσουμε σε φοροελαφρύνσεις που θα δώσουν έναυσμα για την ανάπτυξη».
 


ΣΥΡΙΖΑ: Λέει ψέματα ο Σαμαράς

Ο επικεφαλής του πειράματος με την ονομασία μνημόνιο έχει το θράσος να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να κάνει τη χώρα πειραματόζωο, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά τις συνεντεύξεις του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, "ο πρωθυπουργός που ταυτίστηκε με τους περισσότερους και πιο άδικους φόρους που γνώρισε ο τόπος, που διέλυσε τα μεσαία στρώματα, που έκανε τους φτωχούς φτωχότερους, που εκτίναξε την ανεργία και που απαξίωσε τους αγρότες, καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα. Όμως το περιεχόμενο του e-mail Χαρδούβελη για μειώσεις στις συντάξεις, νέους φόρους και νέα μέτρα φέρνει την υπογραφή του.

Ο κ. Σαμαράς λέει ψέματα όταν αναφέρεται στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όμως λέει ψέματα και κρύβεται και όταν αναφέρεται στις δικές του προθέσεις.

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα παραμερίσει τους ψεύτες πολιτικούς σαν τον κ. Σαμαρά".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v