"Φρέσκα χαρτιά" ψάχνουν οι ξένοι

Επενδυτικές επιλογές εκτός του τραπεζικού τομέα ψάχνουν οι ξένοι επενδυτές, διευρύνοντας το ενδιαφέρον τους για την ελληνική αγορά. Πού επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του λονδρέζικου roadshow.

Φρέσκα χαρτιά ψάχνουν οι ξένοι
Επενδυτικές ιδέες εκτός τραπεζών αναζητούν πλέον οι ξένοι fund managers υπό την ωμή πίεση της ρευστότητας των χαρτοφυλακίων που διαχειρίζονται και της ανάγκης για επίτευξη υψηλών αποδόσεων.

Από το ρεπορτάζ, στο περιθώριο των παρουσιάσεων του 4ου ετήσιου roadshow της ΕΧΑΕ προκύπτει ότι το ενδιαφέρον των ξένων διαχέεται πλέον και στις εκτός χρηματοοικονομικού τομέα ελληνικές μετοχές.

Εταιρίες όπως η Coca Cola 3E, η ΔΕΗ ο Φουρλής, έχουν, όπως έχει γράψει ήδη το euro2day.gr, τα περισσότερα ραντεβού με fund managers, ενδεικτικό της αναζήτησης από την πλευρά ξένων νέων επενδυτικών ιδεών στο Χ.Α.

"Οι περισσότεροι διαχειριστές έχουν ήδη ικανοποιητικές θέσεις σε δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους και επιδιώκουν διασπορά χαρτοφυλακίου", υπογραμμίζει στέλεχος ξένης επενδυτικής τράπεζας, η οποία έχει κλείσει σειρά ραντεβού για πελάτες της. 

Το ίδιο στέλεχος συμπληρώνει: "Οι fund managers υπό των ωμή πίεση των καθημερινών εισροών φρέσκου χρήματος στα χαρτοφυλάκιά τους αναζητούν νέες επενδυτικές ιδέες.

Στο Χ.Α. αυτό μεταφράζεται ως διάχυση του ενδιαφέροντος από τις τράπεζες σε βιομηχανικά blue chips και σε τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης".

Τα ξένα χαρτοφυλάκια υπό την πίεση της αύξησης του ενεργητικού τους υποχρεώνονται να αυξήσουν αναλογικά την έκθεσή τους σε ελληνικές μετοχές και επικεντρώνονται σε τίτλους με καλά θεμελιώδη στοιχεία, στους οποίους παραμένουν υποεπενδεδυμένοι (και άρα έχουν περιθώρια σημαντικής ενίσχυσης θέσεων), σημειώνει διευθύνων σύμβουλος εισηγμένης εταιρίας της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, η οποία θα δει στο Λονδίνο πάνω από 40 διαχειριστές.

Τονίζεται ότι το 4ο ετήσιο roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο διεξάγεται παρουσία 195 διαχειριστών κεφαλαίου από 155 funds, με συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό που ξεπερνά τα 2 τρισ. ευρώ.

Οι 28 εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρίες έχουν κλείσει 750 ραντεβού με διαχειριστές κεφαλαίων από ευρωπαϊκά και αμερικανικά funds, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα ονόματα της Capital, της Fidelity, της BlackRock, της JP Morgan και της Citi.

Οι 28 εισηγμένες που συμμετέχουν στο roadshow είναι από τον κλάδο των τραπεζών οι Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου, Alpha Bank, Eurobank, Marfin Popular Bank και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ, εκτός τραπεζικού κλάδου, συμμετέχουν οι εταιρίες Coca Cola 3E, ΕΛΠΕ, MIG, Ελλάκτωρ, Intralot, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Motor Oil, Βιοχάλκο και Τιτάν, καθώς και οι εταιρίες Frigoglass, Alapis, Eurobank Properties, Folli Follie, Σαράντης, Σιδενόρ, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Lamda Development.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v