Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 750 τα ραντεβού των εισηγμένων στο Λονδίνο

Παρουσία 195 διαχειριστών κεφαλαίου από 155 funds με συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό που ξεπερνά τα 2 τρισ. ευρώ διεξάγεται το 4ο ετήσιο Roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.

Στα 750 τα ραντεβού των εισηγμένων στο Λονδίνο
Παρουσία 195 διαχειριστών κεφαλαίου από 155 funds με συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό που ξεπερνά τα 2 τρισ. ευρώ διεξάγεται το 4ο ετήσιο Roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.

28 εισηγμένες στο ΧΑ εταιρίες έχουν κλείσει 750 ραντεβού με διαχειριστές κεφαλαίων από ευρωπαϊκά και αμερικανικά funds, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα ονόματα των Capital, Fidelity, BlackRock, JP Morgan και Citi.

Η Φουρλής με 55 ραντεβού στο διήμερο, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς εταιριών που συμμετέχουν και ακολουθούν κατά σειρά ενδιαφέροντος, όπως έχει γράψει το euro2day, η Coca Cola και η ΔΕΗ.

Υψηλό παραμένει το ενδιαφέρον των ξένων διαχειριστών και για τις ελληνικές τράπεζες, παρά το γεγονός ότι έχουν προηγηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου τέσσερα roadshows, στα οποία συμμετείχαν, από Merrill Lynch, Goldman Sachs, Deutsche Bank και KBW.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν περίπου 30 ραντεβού έκαστη και το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στο πώς θα χειριστεί η νέα κυβέρνηση το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, αλλά και τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Το υψηλό ενδιαφέρον για τις τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, στέλεχος της Fidelity, εξηγείται λόγω των μικρότερων κινδύνων από την ποιότητα του ενεργητικού τους, και επομένως, του μικρότερου φόβου για μεγάλες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Ενδεικτικό των ανησυχιών από πλευράς ξένων για την επόμενη της 4ης Οκτωβρίου είναι ότι στην περιπτωση του ΟΤΕ, οι ερωτήσεις τους επικεντρώθηκαν στο πώς θα προχωρήσει η συμφωνία με τη Deutsche Telekom και τι θα συμβεί σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. 

Η διοίκηση του ΟΤΕ παρείχε διαβεβαιώσεις ότι το επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΤΕ προχωρά κανονικά, με βάση την υφιστάμενη συμφωνία μεταξύ Deutsche Telekom και ΟΤΕ. Το ΠΑΣΟΚ έχει διακηρύξει ότι θα επιδιώξει να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία με τη γερμανική εταιρία, εφόσον όμως υπάρχουν περιθώρια για κάτι τέτοιο.   

Σημειώνεται ότι στο roadshow συμμετέχουν 28 εισηγμένες.

Ειδικότερα, από τον κλάδο των τραπεζών οι Εθνική Τράπεζα, Τρ. Κύπρου, Alpha Bank, Eurobank, Marfin Popular Bank και Τρ. Πειραιώς, ενώ, εκτός τραπεζικού κλάδου, συμμετέχουν οι εταιρίες Coca Cola 3E, ΕΛΠΕ, MIG, Ελλάκτωρ, Intralot, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Motor Oil, Βιοχάλκο και Τιτάν, καθώς και οι εταιρίες Frigoglass, Alapis, Eurobank Properties, Folli Follie, Σαράντης, Σιδενόρ, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Lamda Development.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v