NBG Sec: Ποια χαρτιά είναι «αλεξίσφαιρα» στο πολιτικό ρίσκο

Η οικονομία βελτιώνεται με γοργούς ρυθμούς τονίζει η NBG που δηλώνει αγοραστής στο ΧΑ στην «αδυναμία» έως το τέλος του έτους. Ποιες μετοχές εισηγμένων ξεχωρίζει. Τι εκτιμά για τον πολιτικό κίνδυνο και την αβεβαιότητα.

NBG Sec: Ποια χαρτιά είναι «αλεξίσφαιρα» στο πολιτικό ρίσκο
H πολιτική αβεβαιότητα θα διαρκέσει έως το Φεβρουάριο στην Ελλάδα ,αν και «σενάρια» αναφέρουν ότι οι καταστάσεις θα παραμείνουν ευμετάβλητες μέχρι και τα τέλη Απριλίου, θέση που δεν υιοθετούμε, αναφέρει η NBG Sec σε strategy report, με ημερομηνία 9 Δεκεμβρίου.

Όπως σημειώνει, η δίμηνη παράταση επιλύει κάποια βραχυπρόθεσμα θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση των τραπεζών.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Το «ρίσκο» για τη νέα κυβέρνηση αν έχει ως βασικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ είναι να πρέπει να ζητήσει επιπρόσθετη επέκταση του προγράμματος έως τον Ιούνιο του 2015.

Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό η αγορά να παραμείνει ευμετάβλητη.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή τα θεμελιώδη για την οικονομία βελτιώνονται γρήγορα. Η πτώση του πετρελαίου θα μπορούσε να προσθέσει περισσότερα από 2,5 δισ. στην οικονομία, ενώ δεν υπάρχει καμία αιτία ώστε να ανακοπούν οι θετικές τάσεις στον τουρισμό.

Θέμα παραμένουν η ρευστότητα των τραπεζών αλλά και η χρηματοδότηση της οικονομίας.

Παραμένουμε αγοραστές στην αδυναμία (weakness) του Χ.Α. έως τα τέλη του έτους, σημειώνει η NBG Sec.

Στις μετοχές όπου θέτει σύσταση buy περιλαμβάνονται οι Ελλάκτωρ, Fourlis, ΟΤΕ.

Οι μετοχές που επηρεάζονται λιγότερο από τις πολιτικές εξελίξεις καθώς έχουν υψηλό ποσοστό πωλήσεων στο εξωτερικό είναι: FF Group (74%), Motor Oil (62%), METKA (92%), Frigoglass (άνω του 90%), υπογραμμίζει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v